Hrvatska uvjerljiva protiv Portorika, Hezonja u odličnoj formi

Muška reprezentacija Hrvatske je u pripremnoj utakmici za Olimpijski kvalifikacijski turnir u splitskoj Spaladium areni pobijedila Portoriko 74-59, piše Hrvatski košarkaški savez.

Nakon izjednačene prve četvrtine Hrvatska se u drugoj odvojila i unatoč lošijoj šuterskoj izvedbi (trica 2-18) s lakoćom kontrolirala susret do kraja. Ipak, valja naglasiti da je bilo poprilično izrađenih akcija te vjerovati da će šut otići na višu razinu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru, posebice kada se momčadi priključi Bojan Bogdanović.

Obrambeno Hrvatska je odigrala odlične tri četvrtine, a posebno veseli činjenica da se u igri reprezentacije osjeti ‘kemija’ i duh zajedništva.

Mario Hezonja je u odličnoj formi. Zabio je 13 poena uz 6 asistencija i 3 koka. Miro Bilan je uz 15 poena imao 3 skoka te uz Antu Žižića (11 poena, 5 skokova) igrom pod koševima ulijeva veliku sigurnost suigračima.

Iako je Portoriku reprezentacija koja kvalitetom zaostaje za Slovenijom, od koje je Hrvatska izgubila dvije prve pripremne utakmice, činjenica je se Hrvatska diže. I to u pravo vrijeme.

Veljko Mršić – izbornik Hrvatske:  “Odigrali smo dobro utakmicu, prije svega odlično u obrani, osim prvih 10 minuta. Rekao bih da je obrambena izvedba na tragu onog što smo prikazivali u prve četiri utakmice kvalifikacija ta Europsko prvenstvo. Napad je u nekim trenucima funkcionirao dobro, međutim očekujem da to bude bolje, protočnije i da se brže rješavamo lopte. Na tragu toga bila je igra u zadnjoj četvrtini. To je ono što želimo. Ako na taj način budemo igrali onda ćemo imati puno dobrih napadačkih pozicija i šut će početi ulaziti. Danas smo šutirali loše, ali je većina tih šuteva su bili otvoreni šutevi iz izrađenih akcija , tako da me to ne zabrinjava. Sinoć smo napravili baš jak trening od dva sata i igrači su sigurno bili i umorni o toga. Fale nam dva igrača koji su na naš ponos u finalu zapadne konferencije NBA lige, i ne možemo ih koristiti. Na ovom turniru igrat ćemo i za njih. Imamo dobru momčad sastavljenu od kvalitetnih igrača, međutim naš je zadatak napraviti vrhunsku momčad jer samo tako možemo ostvariti cilj koji imamo. Nismo stavili nikakav imperativ, niti ga želimo stavljati. Trenutni imperativ je da budemo bolji svakim novim treningom. Da igramo momčad, za zadržimo ovu razinu obrane jer onda bez obzira na to kakav će biti napad, možemo biti zadovoljni i imat ćemo velike šanse za odlazak na Olimpijadu. Trebat će nam i velika podrška s tribina. Vidjeli ste koliko je to u finalu Prvenstva Hrvatske značilo Splitu, potom i na Višnjiku Zadru. Očekujemo takvo nešto i u Splitu, da publika bude šesti igrač i da pronađemo taj put do uspjeha zajedno.”

KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Ivica Čavka

Related Articles