Hrvatska zatvara kvalifikacije protiv Makedonije

Array

Posljednja kvalifikacijska utakmica će se odigrati danas, 21. studenog u Zaboku s početkom od 19:00 sati.

Unatoč tome što se Ženska seniorska reprezentacija nije uspjela plasirati na Europsko prvenstvo koje će se igrati 2019. godine u Srbiji i Latviji, za utakmicu protiv Makedonije ne nedostaje motiva.

Naime, u subotu 17.11., u utakmici koja je odlučivala o plasmanu na Europsko prvenstvo, naša je reprezentacije izgubila utakmicu od talijanske vrste s rezultatom 52:64. Nakon što su prošle godine napravile senzaciju i dobile Italiju upravo s 12 razlike, talijanska reprezentacija se uspjela osvetiti na našem terenu, u Slavonskom Brodu i to s jednakom razlikom. Međutim, to je za našu reprezentaciju značio kraj nade u daljnji plasman, a za Italiju izvjestan prolaz dalje, pogotovo u slučaju da danas pobjede reprezentaciju Švedske.

Iako ih je poraz od Italije teško pogodio, naše seniorke su dignule glavu, nastavile vrijedno trenirati i danas kreću u borbu u punoj spremi. Utakmica je bez rezultatskog značaja jer se ni Makedonija nije plasirala na EP, no naše su djevojke, na čelu sa stručnim stožerom i izbornicom Anđom Jelavić, željne dokazivanja da mogu bolje  – citius, altius, fortius! Olimpijska načela sporta sigurno vrijede i kada se dobiva i kada se gubi.

Utakmicu možete pratiti uživo na Sportskoj Televiziji (SPTV) i na YouTube kanalu FIBA-e, a unatoč ranijim najavama, ovaj put tehnički neće biti moguće gledati prijenos na našoj Facebook stranici.

U nastavku su sastavi obiju reprezentacija koje će istrčati na parket, ali i kratki video sažetak s priprema.

Reprezentacija Hrvatske nije se mijenjala u odnosu na prošlu utakmicu:

3  Ivana BLAŽEVIĆ

4  Ana-Marija BEGIĆ

5   Tea BUZOV

6  Antonija SANDRIĆ

7  Nina PREMASUNAC

8  Iva TODORIĆ

9  Marija REŽAN

10  Carmen MILOGLAV

11  Ružica DŽANKIĆ

15  Ivana TIKVIĆ

18  Ivana DOJKIĆ

22   Lea MILETIĆ

 

Reprezentacija Makedonije:

4 Natalija SEKULOVSKA

5 Gabriela MODEVA

6 Ivona KOZHOBASHIOVSKA

7 Aleksandra STOJANOVSKA

9 Sofija LAZARESKA

10 Ivona PEJKOVSKA

11 Matea NIKOLIKJ

12 Jovana PETRUSHEVSKA

13 Cvetanka DIMOVA

14 Bojana POPOVA

15 Ivana KMETOVSKA

22 Andzelika MITRASINOVIK

Related Articles