Hrvatska završila kvalifikacije novom pobjedom

Array

Hrvatski su košarkaši okončali kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo u Sloveniji novom pobjedom. Rezultatom 78:74 svladana je Austrija i tako su hrvatski košarkaši završili ovogodišnje reprezentativne akcije bez poraza.


Hrvatska – Austrija  78:74 (24:17, 44:32, 65:53)

Ukić 16 (5 sk), Planinić 14, Bogdanović 13, Žorić 9 (9 sk, 2 bl), Simon 8, Šarić 8 (7 sk), Marčinković 5


Bila je ovo utakmica bez bilo kakvog rezultatskog značaja za Hrvatsku. Ušli smo bolje u utakmicu u uvodnim minutama s petorkom Ukić, Simon, Babić, Markota, Žorić. Simon je postigao prva 4 poena za naše, dok je Austrija krenula tricom Schreinera. Reprezentacije su se izmjenjivale u vodstvu do rezultata 11:12 za Austriju, 5 minuta do kraja prve četvrtine. Ubacili su naši reprezentativci u brzinu više od tog trenutka i serijom 13-5 ponajviše zahvaljujući Bogdanoviću, Šariću i Babiću završavamo zadnjih par minuta prve četvrtine za naše vodstvo 24:17.

Drugu četvrtinu naši reprezentativci nisu dali gostima iz Austrije da spuste razliku ispod 6 koševa. Imala je Hrvatska nakon polaganja Šarića najvećih 17 koševa prednosti minutu i 46 sekundi do kraja druge četvrtine. Ipak, kao i u više navrata do sada u ovim kvalifikacijama, uslijedilo je opuštanje naših što Austrijanci koriste za seriju 5-0 i prihvatljivih -12 nakon prvog poluvremena.

Održavali su Hrvatski reprezentativci stečenu prednost iz prvog poluvremena u trećoj četvrtini. Iz tog perioda igre treba spomenuti Andrića koji je po tko zna koji puta izašao iz igre s 5 osobnih pogrešaka, a uspio ih je sakupiti u 5 minuta i 49 sekundi igre. Zamijenio ga je Darko Planinić koji je odlično odigrao i u 9 minuta i 20 sekundi igre u trećoj zabio 14 poena. Hrvatska je nakon 30 minuta utakmice vodila s 12 poena razlike, isto kao i na poluvremenu.

Održavali smo prednost i u posljednjoj četvrtini, ali 5 minuta do kraja utakmice kreće serija Austrije i tricama Naglera i Lamešića gosti dolaze na samo minus 3. Tada Ukić s 2 polaganja i Bogdanović s pogođena 2 slobodna bacanja odvode naše natrag na  plus 9. Gosti su do kraja utakmice samo smanjili razliku, završilo je 78:74 u korist Hrvatske za savršenih 8-0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Sloveniji sljedeće godine.

Najbolji u našim redovima Ukić sa 16 poena, Planinić je ubacio 14, a Bogdanović je dodao 13. Treba spomenuti još jednu dobru rolu Šarića s 8 poena i 7 skokova.

Related Articles