Novi Zagreb će u regionalnu ligu s mladim sastavom

Array

U sklopu programa razvoja svojih mladih i talentiranih košarkašica čelnici ŽKK Novi Zagreb zacrtali su regionalnu ligu kao primarno natjecanja u kojem će se one razvijati. Iako je bilo planirano da barem u prvih nekoliko kola, do početka Eurolige, u regionalnoj ligi nastupa najjači sastav Lupica, to se ipak neće dogoditi.

“Naš osnovni cilj ove sezone je nastup u Euroligi i plasman u drugi krug, kao i osvajanje prvenstva i Kupa Hrvatske, što bi nam omogućilo novu sezonu igranja Eurolige. Uz to, želimo razvijati i naše mlade igračice, a ne kroz regionalnu ligu ‘raubovati’ one na kojima će biti najveći teret ove sezone u natjecanjima koja su nam primarna. Zato ćemo od prvog kola Adriatika lige igrati s mladim igračicama – Butina, Pačkovski, Šerić, Buzov, Jurić, Brkljačić, Blažević, Dojkić, Kukolja, Čutura, Miličević, Marošević, Stojsavljević, Mijatović… Ekipu će voditi Željko Ciglar i Kristijan Jagatić. Iako nam rezultat nije u prvom planu, u svaku ćemo utakmicu ući sa željom da pobijedimo. Cilj nam je da sve igračice dobiju zavidnu minutažu ovo godine. Neke od njih imati će i 50-60 utakmica, i to seniorskog ranga”, rekao je trener Vladimir Ivanković, te dodatno pojasnio ovakav stav:

“Svjedoci smo da je  regionalna liga u posljednjih 11 godina igrana, a da se nije napravio ‘prolaz’ prema europskim kupovima, da naslov pobjednika regionalne lige, osim nekog prestiža, ne znači ništa posebno, barem ne u Hrvatskoj i u Europi. Stoga je potpuno bespotrebno igrati na četiri fronta istodobno, trošiti igrače na nešto što je, po mom mišljenju, uzaludno. Mi pobjednici te lige sigurno ne bismo mogli biti, ne u konstelaciji snaga u kojoj HKS tu ligu uopće ne priznaje i u kojoj najvjerojatnije neće biti hrvatskih sudaca, što nas u startu stavlja u podređen položaj – ali to smo prihvatili. Stoga smo naš nastup u ligi Adriatica od samog početka zamislili kao razvojni projekt i tako će i ostati.  Smatramo da je ovo najbolji put za razvoj mladih igrača i da ovakav program razvoja nema nitko u regiji te da će nam kao takav osigurati dobar priljev igrača u seniorsku ekipu iz vlastitih redova.

Prvu utakmicu regionalne lige mlade će Lupice igrati 26. rujna 2012. u Zagrebu protiv ŽKK Partizan Galenika.

Related Articles