Hrvatske juniorke upisale prvu pobjedu na EP

Array

U svom drugom nastupu na prvenstvu Europe u Bukureštu Hrvatska U-18 reprezentacija zabilježila je prvu pobjedu protiv Češke rezultatom 67:41.


Hrvatska – Češka  67:41 (18:11, 13:10, 20:17, 16:3)

Tikvić 18, Begić 10, Džankić 9, Cigić 8, Majstorović 7, Pačkovski 7


Od samog početka utakmice hrvatske košarkašice bile su u vodstvu i sve što su Čehinje mogle učiniti bilo je približavanje na samo jedan koš razlike u sedmoj minuti kada je bilo 12:11 za Hrvatsku.

Od tada su Ciglarove izabranice samo povećavale razliku da bi na koncu susret završio s 26 koševa razlike u korist Hrvatske. Posebno su dominantne hrvatske košarkašice bile u posljednjoj četvrtini koju su dobile rezultatom 16:3.

Dvije ponajbolje igračice susreta bile su Ivana Tikvić i Ana-Marija Begić. Obje su postigle double-double učinak – Tikvić 18 koševa i 12 koševa, a Begić 10 koševa i 12 skokova.

Četiri i pol minute prije kraja trener Ciglar je na teren poslao postavu Cigić, Cvitković, Čičić, Čutura i Butina koja je, uz još jednu zamjenu Ive Cigić Anjom Majstorović, privela utakmicu kraju.

Ovo je važna pobjeda Hrvatske koja im osigurava drugi krug, a u sutrašnjoj protiv Slovačke borit će se za dva boda koja će pobjednik tog susreta prenijeti u drugi krug natjecanja.

Related Articles