Hrvatski kadeti ostali bez polufinala

Array

Mladi hrvatski košarkaši poraženi su u četvrtfinalu Europskog U16 prvenstva koje se održava u Latviji i Litvi. Bolja od Hrvatske u Siemens Areni u Vilniusu bila je Francuska rezultatom 67:64.

Izabranici izbornika Hrvoja Vlašića propustili su veliku priliku za ulazak u polufinale i borbu za medalju budući su nakon prve četvrtine imali 13 koševa prednosti (26:13).

Hrvatska je u petoj minuti nakon polaganja Luke Božića vodila 17:2, a dvije minute i 36 sekundi prije poluvremena 38:22, što je bila njena najveća prednost na susretu. No ta se prednost posve istopila u trećoj dionici igre koju su mladi hrvatski košarkaši izgubili čak 24:9.

Prvi koš iz igre u nastavku zabili su tek u petoj minuti nakon polaganja Mazalina. Francuzi su do prvog vodstva na susretu stigli 5 minuta i 8 sekundi prije kraja treće četvrtine (48:45) i više se nisu osvrtali. Hrvatska je nakon trice Božića 6 minuta i 10 sekundi prije kraja susreta poravnala na 59:59, ali vodstvo više nije preuzela. Kod vodstva Francuza 67:64 Hrvatska je u posljednjoj minuti gađala za tri (Božić), odnosno dva poena (Došen), ali neprecizno.

Najbolji kod Hrvatske bili su Marko Arapović i Božić, obojica sa 16 koševa. Arapović je pridodao i 7 skokova i 6 asistencija, a Božić 6 skokova i 3 asistencije. Dvoznamenkasti su kod Hrvatske bili još i Lovro Mazalin i Ivan Vučić, obojica s 11 koševa.

Zanimljivo, u ujednačenom francuskom sastavu nijedan košarkaš nije upisao dvoznamenkast broj koševa, a čak su se desetorica našli na listi strijelaca. Po devet koševa zabili su Dussoulier, Wallez i Caveliere.

Hrvatsku dalje čeka borba od 5. do 8. mjesta, a već u subotu u 12.30h na rasporedu je susret protiv Poljske.

Related Articles