Hrvatski centri pronašli inozemne angažmane

Array

Dva hrvatska košarkaša, oba po vokaciji centri – iskusni Nenad Delić i mladi Aleksandar Marciuš, pronašli su inozemne klubove u kojima će nastupati u narednoj sezoni.

Tako će Delić preseliti na Kosovo, u tamošnji klub Peja, četverostrukog prvaka i trostrukog osvajača kupa Kosova. Ovom 31-godišnjem Splićaninu visokom 210 centimetara Kosovo je sedma strana država u karijeri, nakon što je branio boje njemačkog Oldenburga, zatim u dva navrata švicarskog Starwings Basela, potom makedonske Strumice, slovačkih Handlove i Intera, turskih Koleji Ankara i Istanbul DSI i prošle sezone kluba Banijas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U Hrvatskoj je Delić osim za matični Split nastupao još i za Dardu (sadašnji VROS Osijek) i Slavonski Brod.

Marciušev novi klub je švicarski Monthey, njegova tek druga postaja u profesionalnoj karijeri. Ovaj 25-godišnjak iz Nedelišća prošlu je sezonu proveo u GKK Šibeniku, gdje je bio na prosjecima od 9,7 poena i 6,3 skokova po susretu. Četiri sezone uoči Šibenika ovaj je 209 centimetara visoki centar proveo na američkom sveučilištu De Paul, a u Montheyu će se pridružiti hrvatskom treneru Nikši Bavčeviću i njegovom sinu razigravaču Marinu Bavčeviću.

Related Articles