Hrvatskoj +55 protiv Cipra

Array

Hrvatska seniorska košarkaška reprezentacija uspješno je odradila utakmicu protiv Cipra i došla do prve pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.


Hrvatska – Cipar 93:38 (17:10, 40:23, 65:35)

Bogdanović 17 (3sk, 2a), Rudež 14, Simon 10 (3sk), Žorić 9, Planinić 9, Markota 6 (3sk, 3a)


Izabranici Jasmina Repeše u opuštenoj su atmosferi i bez veće potrošnje energije svladali Cipar te odradili malo jači trening pred utakmice koje ih očekuju u nastavku kvalifikacija. Prvih nekoliko minuta utakmice reprezentacije su se smjenjivale u vodstvu te je Cipar čak i vodio s nekoliko poena prednosti sve do sredine prvog perioda kada Repeša poziva minutu odmora i tada kreće velika serija naših košarkaša. Od toga trenutka naši počinju igrati ozbiljno i koncentrirano te s nekoliko uzastopnih serija uspijevaju na odmor otići sa 17 poena prednosti.

Ozbiljna igra nastavljena je i u drugom poluvremenu gdje su naši nastavili stalno dizati prednost koja je pred kraj trećeg perioda iznosila i 33 poena. Prije početka zadnjeg perioda bilo je za očekivati kako će se naša reprezentacija opustiti ali to se ipak nije dogodilo. Usprkos činjenici da su priliku dobili igrači koji manje igraju, prije svega Planinić, Vrbanc i Babić, prednost ali i ozbiljnost naših se nastavila i dalje. Ciprani su na kraju izgubili bilo kakvu volju za igrom te su u posljednjem periodu ubacili samo 3 poena. Hrvatska reprezentacija je odlično iskoristila slabu i nemotiviranu igru Cipra te na kraju stigla do pobjede od 55 poena prednosti. Sigurno je kako će se ova pobjeda puno više pamtiti zbog velike razlike a manje zbog njene važnosti.

U sljedećem kolu Hrvatska gostuje kod Ukrajine koja je do sada u kvalifikacijama ubilježila dvije pobjede. Gostovanje u Ukrajini za naše košarkaše sigurno će biti puno teže ali sigurni smo kako će reprezentacija i tu prepreku proći uspješno.

Related Articles