Hrvatskoj poraz za oproštaj od Eurobasketa

Array

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija okončala je nastup na Eurobasketu. Naše djevojke doživjele su novi poraz, ovaj put od Velike Britanije. Peti je to uzastopni poraz naših igračica, a jedina pobjeda datira još iz prvog kola protiv Litve.


Hrvatska – Velika Britanija 79:85 (13:19, 34:44, 54:64)

Hrvatska: Ivezić 14, Jelavić 5, Mišura 7, Benić, Salopek 3, Režan 9, Ciglar 4, Lelas 17 (15 skokova), Slišković 14, Vrdoljak 6, Ivanković, Bosilj
Velika Britanija: Jones, Anderson 7, Collins 4, Vanderwal 5, Handy 4, Thomas-Johnson 5, Clark, Butler 17, Allen 4, Leedham 26, Stewart 9, Gandy 4


Hrvatska je dobro otvorila susret te povela 13:8. Nakon toga igračice Velike Britanije ulaze u seriju te bježe na velikih 17 razlike. Naše su do kraja poluvremena uspjele smanjiti prednost Britanki na 10 razlike.

Treće četvrtina protekla je u izjednačenom tonu, a pet minuta prije kraja naše igračice dolaze do optimističnih 67:69, ali ponovno staju. Velika Britanija na kraju je zasluženo slavila 79:85.

Hrvatska na ovom prvenstvu nije ostvarila svoj cilj, a to je bio plasman na svjetsko prvenstvo. Prolazak u drugi krug ne može se smatrati uspjehom jer naše igračice, bez obzira na poznate izostanke, na mahove su pokazale da mogu jako puno.

Za nadati je da će se trend rasta hrvatske ženske košarke nastaviti i da jedan loš rezultat neće isprati sve ono dobro što su naše djevojke u zadnjih nekoliko godina napravile.

Related Articles