#234

Hrvoje Vlašić: Ovo je posebno važna pobjeda

Nakon pobjede Zadra nad mađarskim Szolnokiem rezultatom 71:67, u prvom kolu ABA lige, izjave su dali trener Hrvoje Vlašić i dva najbolja pojedinca momčadi u domaćem trijumfu, Marko Ramljak i Marko Car.

Trener Vlašić iskazao je svoje zadovoljstvo pobjedom.

“Zadovoljan sam zbog pobjede nad ovako dobrim protivnikom kojem se vidi da ima glavu i rep. Posebno je važna pobjeda zbog toga što smo previše vremena izgubili sastavljajući momčad i uigravajući se.”

Kao ključ pobjede vidi obranu i kontrolu napadačkog skoka.

“Jedini način da pobijedimo u ovoj utakmici bio je da damo sve od sebe u obrani i da iskontroliramo napadački skok, u čemu smo i uspjeli. Momcima čestitam na izuzetnoj požrtvovnosti, a publici na sjajnoj podršci.”

Isti ključni faktor spomenuo je i obrambeno odlični Ramljak.

“Znali smo da će utakmica biti nešto teža budući da smo se tek okupili i nismo imali vremena za uigravanja i jače provjere. Manjak uigranosti nadoknadili smo velikim zalaganjem u obrani. Na kraju nas je malo sustigla nervoza ili smo se čak prestrašili pobjede, ali ipak smo zasluženo slavili.”

Za kraj, drugi Marko, Car, istaknuo je optimizam pred nastavak sezone.

“Najbolje moguće otvaranje sezone! Ova će nam pobjeda puno olakšati u nastavku. Ključ je svakako bila obrana iako smo i napadački dobro izgledali. Drago mi je da smo se predstavili u dobrom svijetlu pred svojom publikom.”