HT Premijer liga: Gorica uvjerljiva kod Hermesa

Košarkaši Gorice se s gostovanja u Zagrebu vraćaju s punim plijenom. Sesarova momčad je uvjerljivo nadigrala Hermes Analiticu u vikend okršaju HT Premijer lige. Gorica je na kraju slavila s konačnih 88:115.

Već prva dionica bila je pokazatelj u kojem će smjeru utakmica otići jer su gosti stigli ubaciti 30 poena i stvoriti 11 poena viška. Gorica je bila tijekom svih 40 minuta raspoloženija i kvalitetnija, a to je pokazivao i rezultat na poluvremenu (46:62).

Za premijerligaške prilike široki roster Gorice je došao do izražaja u nastavku utakmice pa se još stvarala “dodatna vrijednost”, odnosno razlika tijekom trećeg perioda. Nadmoć u reketu, prije svega u skakačkom segmentu te all-around izdanje Lovre Mazalina bilo je ključ večerašnje pobjede. Svi iz zapisnika koji su ulazili u igru, osim Kalajžića i Bakovića, su se upisali u strijelce na strani Gorice.

Hermes će svoje bodove za opstanak morati tražiti negdje druge, kod protivnika koji su ipak bliži njihovom rangu. Dodajmo kako je po pet igrača s obje strane ukupno imalo dvocifreni učinak. Goricu je predvodio Mazalin s 24 poena, 11 skokova i osam asistencija za 25 minuta igre. 26 je dodao Ljubičić uz 13 skokova.

Hermes je predvodio Ivan Svoboda s 31 poenom. Franko Kalpić je postigao 15 poena, 13 je ubacio Ivan Mileković, a 12 Luka Cvitanović.

Related Articles