ABA liga: Zadar uzvratio Splitu za jučerašnji poraz u prvenstvu

Druga utakmica u samo 24 sata razmaka na Gripama. Potpuno drugačiji odnos snaga u drugoj utakmici s obzirom da su danas Zadrani uzvratili Splitu za jučerašnju lekciju, i to istom mjerom. Split je na kraju bio blizu povratku s mladim snagama, što je ipak bilo poprilično kasno. Zadar je na kraju odnio zasluženu pobjedu s rezultatom 76:89.

Zadar je odlično startao s Carterom i Onuakom za 0:8 te je uskoro nastavio u istom tonu za plus deset, 6:16. Split je uspio zadržati aktivan rezultat te smanjiti na minus sedam na kraju prvih deset minuta (15:22). Onuaku je bio nezaustavljiv, a Zadrani su izgledali puno drugačije nego dan ranije. Imali su gosti i čak 13 poena prednosti na početku druge dionice (17:30).

Split nikako nije pronalazio ritam, premda je bilo prilike s obzirom na dosta promašenih otvorenih trica. Sve što smo vidjeli od Žutih jest bilo jedno približavanje na osam poena zaostatka u 15. minuti susreta. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 32:48.

split-zadar-ukić-čampara-marčinković

Zadrani su i tijekom treće četvrtine održali interval od plus 15 pa sve do plus 22. Svakako je zanimljiva činjenica koju su mnogi navijači jučer najavili, a to je da su danas mladići kao Perasović i Gizdavčić ipak dobili dosta manju minutažu što je zapravo šteta jer je bilo jasno da su Žuti izgledali bezenergično. Na kraju su ipak zaigrali i još jednom pokazali da zaslužuju više!

Mladost vratila “neizvjesnost”

Upravo je petorka mladića s Rokom Ukićem (Ukić-Gizdavčić-Perasović-Bajo-Vranković) uspjela smanjiti na pristojniji zaostatak sredinom posljednje dionice. Bacanjima Ukića stigli su Žuti na 70:82 što je primoralo goste na minutu odmora.

Nakon time-outa su Žuti propustili dvije otvorene trice za brzi priključak. Zadar je pokazao mirnoću te je pametno iskoristio bonus za održavanje razlike pa tako nisu gosti dozvolili povratak Splita u triler završnicu. I dalje je zadržana uvjerljiva prednost. Trica Jordana iz kuta potvrdila je pobjedu Zadra minutu prije kraja. Konačni rezultat bio je 76:89 u korist Mršićeve momčadi.

Zadrane je predvodio Onuaku s 23 poena i 11 skokova. Po 13 su dodali Mavra i Carter, a Jordano je bio na 11 poena. 13 poena i 11 asistencija bio je učinak Roka Ukića kod Žutih. Antonio Vranković je također dodao 13 uz šest skokova. Marko Luković je dodao 12 poena.

 

Related Articles