HT Premijer liga: Sonik Puntamika nosi bodove iz Zaboka

23. kolo je HT Premijer liga otvorila okršajem Zaboka i Sonik Puntamike. Zadrani nose dva boda s gostovanja u Zaboku, a pobjedu su uzeli zahvaljujući odličnoj trećoj dionici u kojoj su stvorili 18 poena razlike. Konačan rezultat je bio 73:86.

Na krilima Tomislava Cvitkovića gosti furiozno otvaraju utakmicu s 3:10. Andro Anzulović uskoro smanjuje zaostatak tricom za 11:16, a to je bio rezultat nakon prve četvrtine.  Iako su gosti opet imali sedam, osam poena viška, budi se na drugoj strani Worku uz Anzulovića. Novopridošli Diminić je također počeo pokazivati da će biti pojačanje za Zabok pa se na poluvrijeme otišlo s 35:38 za Sonik.

Velika prekretnica u trećoj dionici! Prvih pet minuta prolazi “mirno” u standardnom ritmu gdje su gosti imali konstantnih šest, sedam poena razlike. Na sredini trećeg perioda je semafor pokazivao 42:49, ali tada slijedi velika serija Zadrana! Dino Palčić i Lovre Runjić kreatori su velikog niza gdje Sonik stvara ogromnih 44:65 nakon 30 minuta igre.

Stoga je posljednjih deset minuta Sonik odradio rutinski i na kraju zasluženo slavio. Plus 20 su gosti zadržali sve do posljednje dvije minute kada su ipak na strani Zaboka Andro Antonić i Miše Diminić ublažili poraz i postavili konačan rezultat.

Lovre Runjić je bio igrač utakmice s 21 poenom i 11 skokova. Tomislav Cvitković je postigao 19 poena uz osam skokova. Dino Palčić je imao 15 poena i 10 asistencija. Dvocifreni su još bili Ante Gospić i Daniel Zovko, oba po 11 poena.

Miše Dimić je s 15 poena bio najefikasniji igrač Zaboka. Andro Anzulović je dodao 12 uz sedam skokova. Eyassu Worku je ubacio 11, a Luka Tomas je postigao 10 poena. Slabu je večer imao najbolji Zabočanin Ćiko Jr., Antonio Črnjević koji je ostao na sedam poena i pet skokova.

Related Articles