Huawei Basket Tour: AK Sekulić slavio u Osijeku, slijedi turnir na rivi u Splitu!

Treći turnir 3×3 Huawei Basket Toura održao se u Osijeku, na parkingu TC Portanove. Kao i za ostale turnire, vladao je veliki interes ekipa za sudjelovanjem pa nisu svi mogle nastupiti, a igralo se u 3 kategorije. Prva je sa turnirom krenula U18 kategorija koja se igrala u dvije skupine, a do finala su došle ekipe Cobre (Roberto Savić, Alen Beneš, Dario Stepanić, Kristijan Kovač) i Bombaši (Robert Ragač, Dino Ragač, Ivan Papeša, Josip Kolar). U neizvjesnoj utakmici bolji su bili Bombaši rezultatom 10:8. Najmlađa U15 kategorija igrala se isto u dvije skupine, a najbolja ekipa iz svake išla je u finale. Još jedna odlična utakmica mlađih kategorija završila je pobjedom Bratskih kumova (Din Ageel, Mate Pušić, Pavo Popović, Ivan Pudar) protiv Just from najn meters (Jerko Leko, Tin Ubrekić, Luka Kurtović) sa 9:7. Elitna seniorska kategorija igrala se u 3 skupine, a do polufinala su išle prvoplasirana ekipa iz svake i najbolja drugoplasirana ekipa. Fenomenalno prvo polufinale odigrali su prošlogodišnji pobjednici Volonteri (Matej Karlović, Marko Karlović, Kristijan Vladović) i AK Sekulić (Dušan Samardžić, Vuk Živanović, Dragan Marić, Ivan Popović), pobjednici iz sezone 2017.

Odličnom timskom igrom pobjedu su odnijeli dečki iz ekipe AK Sekulić rezultatom 21:19. U drugom polufinalu Sport Caffe (Nikša Milunović, Milan Milošević, Arsenije Vučković, Nikola Nedinić) je sa 21:12 bilo bolji od Boorazersa.

Sjajno je bilo i finale, a vrijednu nagradu i titulu pobjednika osvojila je AK Sekulić pobjedom 21:16. U pauzama utakmica gledali smo Huawei natjecanje u zakucavanju koje je osvojio Mate Pušić, a najprecizniji je u Under Armour natjecanju u tricama bio Matej Vila. Za najmlađe je bio organiziran prigodan košarkaški poligon HEP Moj 1. koš a najspretniji je bio Ivan Marić. Nakon Osijeka slijedi nam turnir 15.6. u Splitu, i to na poznatoj Rivi.

Related Articles