Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Humanitarna: Voloder, Krstić, braća Helbich i Dogan, Ridl… protiv Vrijednosnica

  Leon Marković iz Osijeka (1997) nažalost ne dijeli “slatke” tijneđerske probleme koje imaju skoro svi njegovi njegovi vršnjaci. U prošle dvije i pol godine je hrabro podnio osam teških operacija, prva dva operativna zahvata učinjena su u KBC Osijeku, a potom je kirurško liječenje nastavljeno u više navrata u KBC Zagreb – Rebro. Kemoterapijsko liječenje je nastavljeno na Klinici za dječje bolesti – Klaićeva Zagreb, u Osijeku je provedena radioterapija, a također je učinjena transplantacija autolognih perifernih matičnih stanica u Klaićevoj bolnici.

  - Advertisement -

  Leonu su dijagnosticirane bolesti maligni tumor vratne kralježnice (pNET/SARCOM EWING) i progresija tumorske bolesti – metastaze mozga i hipertenzivni hidrocefalus. Troškove liječenja njegova obitelj  teško podnosi i nije u mogućnosti zadovoljiti potrebe koje iziskuju daljnje liječenje.

  Prijatelji obitelji Marković su se organizirali i započeli su akciju prikupljanja novčane pomoći za liječenje njihovog oboljelog. U sklopu iste će se u subotu. 1. ožujka, sa početkom u 20 sati u dvorani Jug, održati humanitarna košarkaška utakmica između A1 ligaša Vrijednosnice Os Darda’i ekipe Osijek Old Stars.

  Vrijednosnice Os Darda – Osijek Old Stars (subota, JUG2, 20 sati)

  Svi oni koji se odluče sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji moći će ponovno gledati u košarkaškom dresu bivše osječke igrače kao što su  Vladimir Krstić, Davor i Dražen Dogan, Damir Voloder, Zvonimir Ridl, Zoran i Srđan Helbich, Dražen Tankosić, Dalibor Farkaš, Siniša Tomić, Bruno Petrović, Zvonimir Tucaković, Zoran Andrić i Luka Ćutuk dok će ih s klupe voditi treneri Damir Škrlec, Ivan Matančić i Dejan Koronsovac.

  U ovu hvale vrijednu akciju su se aktivno uključili Lions Club Osijek – Drava, Košarkaški klub Vrijednosnice Os Darda, bivši i sadašnji košarkaški djelatnici i igrači iz Osijeka, Košarkaški Savez Osječko-Baranjske Županije, Košarkaški Savez Grada Osijeka i mnogi drugi.

  Portal Crošarka poziva sve svoje čitatelje da se odazovu pozivu i u okviru svojih mogućnosti pomognu njegovoj obitelji kako bi se mladom Leonu osigurala sredstva za daljnje liječenje.

  U nadi da ćete pomoći s donacijom, pozivamo da uplatu izvršite na njegovo ime:

  Leon Marković
  Trg bana Josipa Jelačića 8
  31 000 OSIJEK

  Žiro račun:
  IBAN: HR0524020063102590334

  Foto: Glas Slavonije
  Foto: Glas Slavonije

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE