Igokea opet aktivna, Radnički se pojačao

Array

Klub iz Laktaša definitivno je najprometniji ove sezone u regionalnoj ligi, a Radnički je doveo iskusno pojačanje u vidu Marka Brkića, razlog dovođenja ovog igrača je igra ispod očekivane razine u dosadašnjem dijelu. Igosi su trenutno šesti s omjerom 7-4 dok je srpski predstavnik na devetom mjestu s omjerom 4-7.

Brkić je iskusni krilni centar, a neki od klubova za koje je igrao su: Igokea, Hemofarm, Turow te Sloga. Vrlo je zadovoljan bio i stručnjak na klupi Radničkog, Muta Nikolić te je povodom dolaska ovog visokog igrača izjavio sljedeće:”Brkić je igrač koga izuzetno cijenim. Bio je slobodan i iskoristili smo priliku da ga potpišemo i osvježimo ekipu. Odlično je upoznat s mojim sistemom rada i sigurno će brzo biti u situaciji da nam pomogne. Njegovo iskustvo i kvaliteta će nam dosta značiti u nastavku sezone.”

Drugi igrač koji je pojačao jednog “abaligaša” je Lance Williams, korpulentni centar koji je već nastupao u ovoj ligi, ali za ekipu Bosne. Igokea je sigurno dobila veliko pojačanje pod obručima, a Williams je sličan po stilu igre Corsleyu Edwardsu te će sigurno donijeti dimenziju više u igri unutar reketa.

Related Articles