Igokea slaže momčad za sljedeću sezonu

Array

Aktualni prvaci bosanskog prvenstva i najbolja momčad regularne sezone ABA lige krenula je ozbiljno u slaganje momčadi za nadolazeću sezonu. Kako bi ponovili fantastične rezultate i pokazali da pripadaju u košarkaški vrh na ovim prostorima u dosta su ranoj fazi krenuli po pojačanja kako bi se svi mogli na vrijeme priviknuti na suigrače i sistem igre.

Predstavljen je trojac Miljan Pavković, Uroš Nikolić i Michael Fraser. Fraser stiže iz Byblosa koji nastupa u libanonskoj ligi, a u zadnjoj je sezoni zaradio status double-double mašine bilježeći 20 poena i 16.9 skokova po susretu. Atletski nadaren igrač podrijetlom iz Kanade prošao je dobar dio Europe, nastupajući u Francuskoj, Austrijskoj i Ukraini. Iza sebe ima titulu prvaka Austrije i individualnu nagradu obrambenog igrača godine iz 2007. godine nastupajući na Collageu.

Uroš Nikolić pojačanje je iz Radničkog, centar koji iza sebe ima nastupe u Crvenoj Zvezdi, Krki, Mega Hypo Leasing Beogradu i Hemofarmu. Prošle godine postizao je 11.7 poena i 4.8 skokova, a može se pohvaliti i nastupom za Srpsku U-20 reprezentaciju.

Iz sedmerostrukog prvaka Češke, ekipe Nymburka stiže Miljan Pavković. U prošloj se sezoni nije uspio nametnuti i izboriti za veću minutažu, a angažman u Igokei nova mu je prilika da dokaže svoje sposobnosti. Statistika u četiri kombinirana natjecanja u kojima se našao s ekipom Nymburka vrti se oko 4 poena i 3 asistencije.

Treba napomenuti kako je Miloš Komatina napustio redove Igokee i od sljedeće sezone nastupati će u Budućnosti.

Related Articles