Jakov Mustapić: Pobjeda nas je psihički jako podigla

Array

Hrvatska je jučer navečer svladala Litvu u napetoj i neizvjesnoj utakmici. Naši su na poluvremenu imali dvadeset poena razlike, a na kraju su pobjedu morali spašavati doslovno u zadnjim sekundama utakmice.

Postoji par kombinacija koje su još u igri po pitanju na koga možemo ići, ali nakon ove utakmice neke stvari su jasnije. Protivnik u četvrtfinalu će biti Kina ili Srbija. Ako zauzmemo drugo mjesto u skupini (Španjolsko slavlje protiv Litve ili pobjeda Litve s više od 19 razlike) to bi značilo da idemo na Kinu, a u polufinalu bi najvjerojatnije trebali odmjeriti snage s jakim Amerikancima. Ovo sve može pasti u vodu ako Litva danas dobije Španjolsku (do 19 razlike) što bi za nas značilo da smo treći i da idemo na Srbiju, odnosno nešto teže četvrtfinale, ali i izbjegavanje Amerikanaca do samog finala.

U svakom slučaju naši momci su odigrali korektnu utakmice bez kalkuliranja iako su mogli s porazom danas izbjeći Amerikance do eventualnog finala.

S početkom u 15.30 naši dečki protiv ekipe Irana, a komentar na njih, ali i na neke druge stvari dao nam je bek reprezentacije, Jakov Mustapić.

Utakmica protiv Litve bila je ne izvjesna do samog kraja, koliko ekipi znaci jedna takva pobjeda, ostvarena u posljednjim sekundama utakmice?

“Znači jako puno sigurno, jer pobijediti u zadnjim trenucima u jednoj turbulentnoj utakmici kao što je ova nije mala stvar i sigurno da nas je psihički jako podigla.”

Što očekujete od sutrašnje utakmice protiv Irana te što se zna o njima?

“Sutra očekujemo prvenstveno utakmicu u kojoj ćemo dozvoliti manje poena i ako je moguće odmoriti glavne igrače. O Iranu ne znamo mnogo, ali znamo da mogu bit neugodni i da su radili probleme nekim ekipa tijekom dosadašnjeg dijela prvenstva.”

Gleda li se polako prema eliminacijskoj fazi natjecanja?

“Ne gledamo previše prema tom dijelu, idemo utakmicu po utakmicu bez kalkulacija i svaki put želimo pobijediti.”

Da li ste zadovoljni dosadašnjim igrama i rezultatom?

“Zadovoljni smo sa svime osim sa porazom od Španjolaca jer smatramo da smo puno bolja momčad od njih. Nadamo se ponovnom susretu i uzvratu za taj poraz.”

Hrvatska je u jučerašnjoj utakmici pokazala da ima širinu, može li to biti presudno u eliminacijskim utakmicama?

“Sigurno da može, sto veći broj raspoloženih igrača omogućava držanje visokog ritma kroz cijelu utakmicu, sigurno da je tako lakše igrat.”

Mustapić je trenutno treći strijelac naše ekipe s 11,2 poena u prosjeku i jedan od najvažnijih igrača ovog sastava.

Related Articles