Igor Marić: S Prievidzom želim naslov

Array

Nakon tri godine provedene u Sloveniji (Šentjur, Maribor, Domžale) bivši igrač i dijete Dubrave Igor Marić (29) karijeru nastavlja u Slovačkoj u dresu viceprvaka Prievidze.

Veliki radnik sjajnih fizičkih predispozicija odlučio se za Slovačku i klub kojeg s klupe vodi Hrvat Krunoslav Krajnović, a u njemu još nastupaju Dražen Klarić i Marko Batina, dobro poznata imena naše košarke.

Potpisao sam na jednu sezonu na poziv trenera Krune Krajnovića kojeg iznimno cijenim  jer mi se sviđa njegov način rada. Sredina je vrlo ambiciozna, a grad ima 50 000 stanovnika, dok je svaku utakmicu dvorana puna kapaciteta 3000 mjesta. Moram reći da smo sada u prijateljskim uvodnim susretima imali i po 1000 ljudi na utakmici što je prava rijetkost – rekao je Marić koji naglašava visoke ambicije kluba u novoj sezoni koja počinje u subotu.

Ambicije su zaista velike, a to su osvajanje kupa i prvenstva Slovačke. Klub je promijenio dosta igrača, ali smo se lagano posložili i mislim da ćemo biti sve bolji. Slovačka liga je vrlo zahtjevna. Igra se u ritmu subota – srijeda, što će reći 36 utakmica do početka doigravanja i samo doigravanje gdje se između ostalih finale igra na četiri dobivene utakmice. Glavni konkurent nam ostaje Inter iz Bratislave koji je prošle sezone osvojio naslov. Prievidza je posložen klub koji napreduje iz godine u godinu:

Klub je zaista organiziran. Spomenut ću samo saune, hladne bazene, fizioterapeute, masere i to je jedan od razloga što smo u pripremnom periodu imali zaista vrlo malo ozljeda. Nadam se da će ostati tako, a onda možemo očekivati dobre igre – zaključit će Marić koji je nakon odlaska iz Dubrave 2009. godine igrao u Zaboku i Slavonskom Brodu prije odlaska u Sloveniju.

Related Articles