Igor Miličić postao novi trener Napolija

Napoli Basket objavio je da je njihov novi trener Igor Miličić.

Igor Miličić, Hrvat s poljskim državljanstvom, rođen 1976. godine, nakon izvrsne igračke karijere, osvajanja prestižnih natjecanja poput poljskog prvenstva, tri poljska kupa i belgijskog kupa te igranja za hrvatsku reprezentaciju, trenersku karijeru je započeo u prvenstvu Poljske s AZS Kozszalin, u sezoni 2014.-2015.

U 2015.-2016. preselio se, još uvijek u Poljskoj, u Wloclawek, gdje će ostati pet godina do 2020., osvojivši dva poljska prvenstva, 2017.-2018. i 2018.-2019., jedan poljski kup i dva poljska Superkupa.

U sezoni 2020.-2021. novog trenera Napolija angažirao je Stal Ostrow Wielkopolski, osvojivši još jedno prvenstvo. Sljedeće sezone ponovno je osvojio Kup Poljske sa Stal Ostrowom.

Zahvaljujući sjajnim rezultatima, Miličić je izabran za izbornika poljske reprezentacije, a na EuroBasketu 2022. stigao je do sjajnog četvrtog mjesta, svladavši u četvrtfinalu Sloveniju Luke Dončića, a u polufinalu izgubivši od Francuske.

Miličić je u sezoni koja je završila vodio Bešiktaš, prvoligaša Turske.

Jako sam sretan što sam se pridružio obitelji Napolija. Dolazim s predanošću i odlučnošću da dovedem Napoli među velike klubove. Spreman sam i uzbuđen učiniti nešto izvanredno s napuljskom košarkom.

Nažalost posljedna sezona s Bešiktašom nije bila dobra jer su se zamalo izvukli od senzacionalnog ispadanja u drugi rang turske lige. Završili su s omjerom 10-20 te su bili za pobjedu ispred predposljednjeg.

Napoli je pak završio sezonu na sredini tablice s omjerom 12-18. Bili su 12-i.

Sretno Igoru u uzavreloj atmosferi Napulja!

Related Articles