Ante Žižić i Tomislav Mijatović prvaci Turske

Ante doduše zbog ozljede nije nastupio u finalu.

Veliki šok u ovogodišnjoj Euroligi doživio je Efes. Nakon dva uzastopna naslova pokušali su ponoviti uspjeh Jugoplastike s tri uzastopna europska naslova i na tom putu su se pošteno izblamirali. Nisu uspjeli dohvatiti niti TOP 8 unatoč vekikom pojačanju u vidu Willa Clyburna.

Iz naše perspektive mi volimo reći kako se nakon odlaska Krune Simona raspalo dosta toga u toj ekipi jer on je bio to vezivno tkivo koje je vezalo starije i mlađe, startere i klupu i nositelje i sporedne igrače. To potvrđuje i odlazak tenera Atamana koji ih je udoješno vodio sve ove godine.

Ipak u turskom prvenstvu nisu podbacili i zasluženo su “pomeli” Pinar u finalu s 3-0 u seriji. MVP finala je bio srpski bek Vasilije Micić koji se također oprašta od turskog velikana na kraju sezone. Naime, najavljeni su veliki rezovi u proračunu pa bi klub u narednim sezonama ipak trebao ući u neku vrstu mediokriteta.

Tomislav Mijatović je kao pomoćni trener nakon 13 sezona u Efesu osvojio svoj drugi naslov prvaka Turske, a uz to u riznici ima i već ranije spomenute dvije osvojene Eurolige. Što je sljedeće za Tomicu nakon kompletnog remonta u Efesu, hoće li se okušati kao glavni trener ili će ostati pomoćni ostaje nam za vidjeti.

Iako u finalu nije igrao zbog ozljede, trofej se piše i našem Anti Žižiću. Ante je odigrao vrlo dobro u turskom prvenstvu. Postizao je 12,8 poena, 7,8 skokova i 1,0 blokadu uz fantastičan šut iz igre od 72%. To mu je drugi trofej s Efesom oošto ima i osvojeni Superkup s početka sezone gdje je bio i MVP finalne utakmice.

Neizvjesna budućnost čeka Efes, a nama ostaje samo da čestitamo Tomici i Anti!

 

Related Articles