Igrači najavljuju doigravanje HT Premijer lige

Array

Došli smo do najuzbudljivijeg dijela sezone – doigravanja. Cedevita, Zadar, Cibona, Split, Šibenik, Škrljevo, Zabok i Vrijednosnice Osijek ulaze u borbu za prvaka Hrvatske. Unatoč današnjem odigravanju četvrtfinala došli smo u kontakt s nekim od igrača koji su nam dali izjave o samim dojmovima, prokomentirali su protivnike i objasnili kako su se pripremali za ovo doigravanje.

Susret Splita i Šibenika prokomentirao je Goran Filipović

” Vidim da ovu seriju mnogi svrstavaju kao najzanimljiviju. Ovo je dio sezone kad sav rad i dobiveno iskustvo tokom nje dođe na naplatu. Koncentrirani smo na prvu utakmicu. Trebamo je odigrati kvalitetno kroz cijelih 40 minuta. Idemo utakmicu po utakmicu. Ove sezone nismo imali dupke punu dvoranu. Publika nam dosta pomogne, no važno je kako ćemo mi odigrati. Želimo odigrati najbolje i najčvršće utakmice upravo u ovom dijelu sezone. Pripremamo se kao i svaku drugu utakmicu. Smatram da su to utakmice kao i svake druge, samo što u ovakvo nešto ulaziš s dodatnom dozom osviještenosti. Nema velikih prilika za popravak. Želiš odigrati seriju na najbolji mogući način, dati svoj maksimum i vidjeti hoće li to biti dovoljno za prolazak.”

Karlo Uljarević prokomentirao je susret Cibone i Škrljeva

” Čeka nas teška utakmica, igrali smo prošli vikend s njima u zadnjem kolu prvenstva. Bili smo dosta uvjerljivi no mislim da to nije njihov pravi izgled i da nas čeka puno teža utakmica od te. Ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu i podrže nas u prvoj utakmici četvrtfinala.”

Na tu utakmicu nadovezao se i Davor Konjević

“Cibona je iskusna ekipa i ekipa koja ima dovoljno iskustva i znanja do pobjede sve ekipe u doigravanju. Mi se nadamo da ćemo odigrati jednu zanimljivu seriju i barem uloviti pobjedu. Naravno da se ne predajemo i cilj je pokušati stići što dalje. Ključ uspjeha je pokušati zaustaviti njihove najjače adute i najiskusnije igrače koji im nose igru i pripaziti na njihov napadački skok s kojim su nam do sada pravili najviše problema. Pripremili smo se dobro i idemo se pokazati u najboljem svijetlu i pokušati iznenaditi. To ćemo postići samo ako na terenu uspijemo parirati u energetskom dijelu i ostavimo srce na parketu.”

Na utakmicu između Cedevite i Osijeka komentar je dao Karlo Žganec

 “Osijek ima par iskusnih igrača koji već niz godina igraju na ovoj razini i u spoju s par mladih talentiranih igrača imaju konkretan roster koji nije za podcijeniti. Moramo u utakmicu ući maksimalno koncentrirano, bez podcjenjivanja i nametnuti visok tempo igre kako bi naša kvaliteta došla do izražaja. Moramo pripaziti na njihovu tranziciju i zatvoriti napadački skok kako bi im smanjili broj laganih poena.”

Borna Kapusta osvrnuo se na utakmicu Zadra i Zaboka

” Zadar je favorit, ali na nama je da ih pokušamo iznenaditi. U dvije utakmice je sve moguće i to smo ove sezone već dokazali. Ključ uspjeha je boriti se do zadnje sekunde. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu do sada. Učimo na svojim greškama, pokušavamo ih smanjiti na budućim utakmicama. Najveći problem do sada nam je bio skok u obrani ali pokazali smo da kada imamo više raspoloženih igrača na terenu da nas ni to ne sprječava da iznenadimo jačeg favorita.”

 

Related Articles