Igrači Splita iz očaja uputili pismo javnosti

Array

Kao što je svima poznato, velikan KK Split već je duže vrijeme pred kolapsom. Očito je da je kap koja je prelila čašu bio odlazak Nikole Vujčića u izraelski Maccabi. Od tada pa do danas, izuzev izbora novog predsjednika koji još formalno nije niti zasjeo na funkciju, prestala je svaka priča o spasu posrnulog diva.

Igrači koji se su još uvijek u klubu, odlučili su se na očajnički potez i uputili pismo javnosti koje vam donosimo u nastavku.

“Poštovani,

nakon nekoliko mjeseci čekanja na bilo kakav pomak u KK Splitu, odlučili smo se obratiti javnosti, te prvenstveno gradonačelniku gospodinu Ivi Baldasaru, čelnom čovjeku većinskog vlasnika kluba. Nas kao igrače, bilo pod ugovorom ili ne, zanima što se događa s KK Split? Prošlo je više od mjesec dana otkako smo razgovarali s novim predsjednikom gospodinom Mislavom Lovićem, koji ni dan danas iz tko zna kojih razloga nema pravo potpisa, što znači da klub ni nema predsjednika.

Nova sezona je pred vratima, a čini nam se da je Grad na čelu s gradonačelnikom posve zaboravio na klub. Gradonačelnik je očito zaboravio i nekoliko puta dano obećanje da će spasiti KK Split od stečaja, koji se prema našim informacijama u Banovini sve češće spominje.

Možda gradonačelnik nije svjestan situacije koja je alarmantna, situacije u kojoj su igračima blokirani računi od strane Porezne uprave zbog gomilanja obveza i situacije u kojoj igrači nisu primili plaću 18 mjeseci, čime je egzistencija njihovih obitelji dovedena u pitanje. Svi ovi igrači dokazali su svoju lojalnost i ljubav prema klubu u njegovim najtežim trenucima odradivši sezonu bez štrajkova ili bilo kakvih akcija koje bi dodatno otežale situaciju u klubu tijekom preoblikovanja.

Nadamo se da nismo dovedeni u zabludu nakon što je na nekoliko sjednica Gradskog vijeća jednoglasno izražena podrška preoblikovanju i spašavanju kluba. Dovedeni smo pred zid i trebaju nam odgovori!

Zašto se još uvijek ne može raspolagati sredstvima koja su prikupljena tijekom preoblikovanja i koja su dijelom prikupili i građani Splita i ostali poklonici kluba kupnjom dionica? Zašto gospodin Lović nema pravo potpisa kao predsjednik kluba? Namjerava li Grad održati svoje obećanje ili je sve to bio samo dio predizborne kampanje?

Igrači KK Split”

Related Articles