Ilievski odradio prvi trening, Stinson napustio Cedevitu

Array

Košarkaški klub Cedevita potvrdio je ono o čemu smo pisali jučer – dovođenje novog razigravača, makedonskog igrača Vlade Ilievskog.

Dovođenjem Ilievskog pojavio se višak na poziciji razigravača tako da je ekipu napustio Amerikanac Curtis Stinson, koji nije uspio odigrati niti jednu službenu utakmicu za Cedevitu. Nije uspio zadovoljiti zahtjeve trenera Božidara Maljkovića i kao slobodan igrač traži novu ekipu u kojoj će igrati.

“Sretan sam što sam u klubu koji raste iz godine u godinu, klub koji ima potencijala da postane stabilan euroligaški klub u sljedećim sezonama. Upravo zbog toga i zbog trenera Maljkovića nisam previše dvojio oko dolaska u Zagreb. Poznajem neke igrače u momčadi, roster je stvarno odličan. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje i uprave i stručnog stožera a prije svega navijača”, rekao je Makedonac za službene internetske stranice kluba.

Već je odradio prve treninge s ekipom i iako se tek jučer priključio, dobro poznaje rad trenera Maljkovića s kojim je surađivao prošle godine u Lokomotivu iz Kubana. “Božo je vrhunski stručnjak i bez obzira što sam u zrelim igračkim godinama od njega još uvijek mogu puno naučiti. Koliko vidim u momčadi su sve karakterni igrači koji mogu i hoće raditi. Možda sve neće od početka klapati savršeno ali vjerujem da ćemo brzo proraditi na pravi način i to pokazati kroz rezultate”, izjavio je Ilievski, a o očekivanjima od nadolazeće sezone je rekao:

“Sezona će sigurno biti teška ali zato je i motivacija za Cedevitu veća no prethodnih sezona. Držim da se ova momčad u ABA ligi može boriti za sami vrh. U Euroligi će svaka pobjeda biti dragocjena ali vjerujem da ćemo se boriti za TOP 16. Daj Bože i za nešto više. Optimist sam.”

Vitamini natjecateljsku sezonu otvaraju u subotu (20h), kada će u sklopu prvog kola ABA lige igrati na gostovanju kod podgoričke Budućnosti, a zbog tek nedavnog potpisivanja teško je za očekivati da će Ilievski dobiti minutažu na utakmici.

Related Articles