3×3: Indijanci u Osijeku izborili Masters

Array

Po vrlo ugodnom vremenu u subotu u Osijeku na centralnom gradskom trgu Ante Starčevića održan je Cedevita Basket Tour. Na turniru je sudjelovao veliki broj prijavljenih ekipa koje su igrale u četiri starosne kategorije – U-12, U-14, U-16 i seniori. Mlađi su na rasporedu bili u jutarnjim satima dok su seniori igrali od 17 sati.

U najmlađoj kategoriji, U-12, zlatne medalje osvojili su simpatični igrači iz ekipe Dream team (Ivan Polanjčec, Niko Polanjčec, Luka Ilić) koji su za titulu pobjednika bili bolji od vršnjaka iz Golden Statea 9:3.

U nešto starijoj, U-14, kategoriji zasluženo prvo mjesto pripalo je ekipi Splash City (Pavao Šihistal, Franko Filipović, Ivan Bakić, Boris Tomić) koja je za prvo mjesto bila bolja od Vukovaraca (Ivan Papeša, Dino Ragač, Robert Ragač) 9:3. U-16 natjecanjem dominirali su dečki iz Splash Brothersa (Henrik Hofman, Marko Vincetić, Filip Zgonjanin, Zvonimir Mak), a za prvo mjesto bili su bolji od ekipe Bijele Mambe 14:7.

Seniori su igrali u četiri kvalifikacijske skupine, a dvije najbolje iz svake išle su u četvrtfinale.

U prvom četvrtfinalu i jako dobroj utakmici bolji od Vinkovci Hejtersa bili su Nismo jaki al’ smo spori (Robert Kujundžić, Nikola Turalija, Goran Humel) rezultatom 15:13, dok su se u drugom Indijanci (Jura Boras, Vedran Došen, Toni Kovač, Robert Lončar) lako obračunali s Apostolima 15:5. Lipijeve curice (Luka Lovretić, Josip Lipovac, Robert Liović, Mario Raič) uvjerljivo su nadigrale Pipane 14:5, dok su Kukumari (Matej Petric, Luka Ilić, Filip Zagrajski) u neizvjesnoj završnici pobjedili Ekipu 9:8.

U prvom polufinalu borbeni Indijanci su iznenadili snažnije i iskusnije igrače iz Nismo jaki al’ smo spori 15:10 i zasluženo ušli u finale, a Lipijeve curice svladale su Kukumare 14:7 u drugom. Finalna utakmica bila je vrlo zanimljiva i neizvjesna a titulu pobjednika turnira u Osijeku zasluženo su osvojili Indijanci sa 15:14.

U pauzama utakmica publiku su zabavljali odlični osječki breakeri iz skupine Blind, a održano je i Cedevita natjecanje u tricama (pobjednik Zvonimir Horvat) te Shooster zakucavanja u kojemu je titulu od prošle godine obranio sjajni Robert Kujundžić. Finalisti turnira u Osijeku izborili su ovim rezultatom i nastup na velikom regionalnom Mastersu u Rijeci s kojega će pobjednik ići na svjetski FIBA World Tour u Prag.

Related Articles