Intervju: Milica Dabović – veliko pojačanje Lupica

Hrvatsku žensku košarkašku javnost prije nekoliko dana probudila je vijest da je kapetanica reprezentacije Srbije Milica Dabović potpisala ugovor s Novim Zagrebom.

U mnoštvu razgovora intervjua i svega ostalog Milica je pronašla malo vremena i odgovorila na par pitanja za portal Crošarka.

Za sami početak razgovora zamolili smo novu „Lupicu“ da nam se kratko predstavi.

Ja sam Milica Dabović kapetanica reprezentacije Srbije koja je odvela svoje djevojke na Svjetsko prvenstvo poslije 12, 15, 20, 100 godina (Hahaha). Ne pijem, ne pušim i ne volim kavu. Ludo zar ne? Pored toga vječiti sam borac i nikada ne odustajem jer nije kraj dok ga god sudac ne svirne! Emotivna sam i brzopleta, volim čitati, slušam muziku, imam dušu i prijatelje nalazim samo po njoj, volim svog psa Mrvicu najviše na svijetu i mogla bih reći da vjerujem u ljubav! I jedna od mojih tetovaža je WHAT DOESN’T KILL YOU MAKE YOU STRONGER!”

O kontaktu s Lupicama i razlogu dolaska u Novi Zagreb je spomenula:

Sasvim spontano, treneru Vladimiru Ivankoviću nije naškodilo, a mnogo radosti je unijelo u moj život! Ja volim Zagreb i često sam tu, imam svoje prijatelje kojima se radujem. Zagreb juriša na tri fronta a ja vjerujem da možemo napraviti čudo! Igram Euroligu i želim blistati skupa s timom, pa neka Bog da!”

Svi su je najavili kao najveće ovoljetno pojačanje aktualnih prvakinja Hrvatske a na pitanje godi li joj to ili joj stvara dodatni pritisak Milica je odgovorila:

Ni jedno ni drugo, ja znam tko sam i znam što sam a i što mogu, ostavit ću srce na terenu i kada su moje suigračice u pitanju neću biti ni malo blaga! “

Za očekivanja od nove sezone smo dobili vrlo simpatičan odgovor.

Ja uvijek idem onom SAD ILI NIKAD.”

Na Europskom prvenstvu u Francuskoj reprezentacija Srbije predvođena svojom kapetanicom je osvojila četvrto mjesto i izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Na putu do toga savladana je Hrvatska.

“Mnogo toga sam već rekla o plasmanu na EP, neizmjerno sam sretna, ekipa je željela samo jedno da ode i kao što ja igram da igramo. Sve ostaviti srce na terenu, nismo imale što izgubiti, dobivale smo sve veću motivaciju, tako smo ušle i u utakmicu s Hrvatskom koja je bila od velikog značaja ali igrale smo bez pritiska, a želja je bila prejaka.”

Naša sugovornica je također u svojoj bogatoj karijeri osvojila pregršt medalja. No ni ona nije uspjela izdvojiti sebi najdraže.

Sva moja priznanja i medalje su mi najdraže, trenutno se najviše radujem odlasku na Svjetsko prvenstvo.”

O gradu Zagrebu je još rekla:

“Nisam još stigla u Zagreb ali već ga volim, poznajem ga jako dobro ali i jedva čekam da ga upoznam još bolje.”

I za sami kraj razgovora upitali smo je što misli o stalnom isticanju njene ljepote ispred njenog košarkaškog umijeća.

“Ja smatram da je ona unutrašnja ljepota ipak najbitnija, kada imaš čistu dušu uopće ti nije važno kako će te gledati, ja živim svoj život i sretna sam zbog toga, ne zabadam nos u nešto tuđe i nikada neću. Presretna sam zbog onoga što jesam i načina na koji živim!”

Portal Crošarka zahvaljuje se Milici na razgovoru i želi joj puno sreće u daljnjoj karijeri i da ove sezone s Novim Zagrebom ode što dalje na svim frontovima.