Protiv Srbije prvi pravi ispit na U16 EP (video)

Array

A mnogi kažu i prva od dvije koliko će ih ove dvije reprezentacije odigrati na ovom Europskom prvenstvu.

Iako su nas Francuzi (video) i Ukrajinci koliko-toliko držali u rezultatskoj neizvjesnosti, kadetska reprezentacija Hrvatske sigurno kroči prema završnici Europskog prvenstva. Pred njima je prvi pravi ispit, utakmica protiv neporažene Srbije u kojoj će morati potegnuti naši najistaknutiji pojedinci, ispred svih Lovro Mazalin, Dragan Bender, Nik Slavica, Bruno Skokna te centri Toni Žižić i Ivica Zubac.

Sa Srbijom smo nedavno igrali na turniru u Nizozemskoj, u skupini smo bili bolji, ali igrači s lijeve strane Dunava su nam uzvratili u finalu. Za našu ekipu tada nije igrao Mazalin dok Srbe nije predvodio Miloš Glišić, njihov igrač koji je u dosadašnjim utakmicama postizao 15 poena po utakmici i skakao po 9 puta. Pored Glišića, neugodan će biti Barcelonin igrač Stefan Peno, u pet utakmica imao je prosječan učinak od  8 poena, 7 skokova i 4,4 asistencije.

Hrvatski mladi reprezentativci su često spominjani u stručnim košarkaškim krugovima koji prate ovo Europsko prvenstvo. Pored, do sada, nenametljivog Mazalina koji je 10. igrač po postignutim poenima i ukradenim te treći asistent prvenstva, među najboljima su Žižić (najbolji skakač), Slavica (3. strijelac), Skokna (5. asist). Žižić ima i najbolji postotak šuta na natjecanju (59%), Bender za dva poena (70%), a spomenimo i da su Skokna, Mazalin, Slavica i Bender u Top 10 po izgubljenim loptama.

Utakmica se igra u 15:30, a link za LIVE Streaming moći ćete naći na našoj FB stranici.

Za prolazak u četvrtfinale u našoj skupini, pored Hrvatske i Srbije koje su to već osigurali, odlučivat će susreti između Italije i Crne Gore te Francuske i Ukrajine. Italija je apsolutni favorit za treće, a za četvrto mjesto će se boriti Francuzi i Ukrajinci.

U skupini B Grci (4-0) s Turcima igraju za prvo mjesto, a naš protivnik će biti treća ili četvrta ekipa u skupini. Najveće šanse imaju Nijemci (2-2) koji igraju protiv slabe Rusije i pobjednik dvoboja Španjolska – Litva.

Zakucavanja Mazalina i Slavice u TOP 10 poteza jučerašnjeg dana:

Related Articles