Irena Čunčić potpisala za Trešnjevku

Array

Poznato i potvrđeno košarkaško ime Irena Čunčić ove će sezone braniti boje novog prvoligaša, ekipe Trešnjevke 2009 iz Zagreba. Gdje god je bila ostavila je traga efikasnom igrom, lakoćom svojih pokreta plijenila je, a upamćena je kao odlična tricašica i igračica elegantna ulaza u protivnički reket koji bi najčešće završavao postignutim košem.

Mada je u Hrvatskoj promijenila nekoliko klubova (Medveščak, Lupa promotion, Jolly JBS, Novi Zagreb i konačno Trešnjevka 2009), najviše vremena i svog igračkog umijeća dala je zagrebačkom Medveščaku s kojim je čak četiri sezone igrala europsku klupsku košarku u okviru EuroCupa (2006., 2007., 2009. i 2010. godine). S ekipom ŽKK Zagreb isto je europsko natjecanje igrala 2005., a s Lupom Promotion 2011.

Godine 2001. kao hrvatska kadetska reprezentativka okitila se brončanom medaljom, a tada su s njom u reprezentaciji igrale i sadašnje suigračice iz Trešnjevke i nositeljice njihove igre Lea Fabbri i Sandra Vrinjanin. Igrala je i za juniorsku reprezentaciju Hrvatske 2004., a te iste godine i kvalifikacije najbolje nacionalne selekcije U20.

Ova 175 centimetara visoka košarkašica, nakon kraćeg izleta u Šibenik i povratka u Novi Zagreb, htjela je pronaći novu sredinu i odlučila se za Trešnjevku 2009. Upitali smo je zašto baš Trešnjevka.

“Prešla sam u Trešnjevku prije svega jer sam prepoznala jednu dugoročnu pozitivnu priču koja je utemeljena na realnim ambicijama kluba i trenera Nemeca koji je također razlog mog prelaska u Trešnjevku jer mi se oduvijek sviđao njegov način rada i način košarkaškog razmišljanja. Vidim da se u klubu radi temeljito od najnižih uzrasta pa sve do seniorki, vidjela sam zdrave ambicije i dobru atmosferu što meni uveliko odgovara“, obrazložila je svoj prelazak Čunčić.

Nema dvojbe da će Irena iskustvom i igračkim umijećem pomoći svom novom klubu u ostvarenju njegovih zacrtanih ciljeva u ovoj sezoni.

Related Articles