Iva Slišković nastupila za Perfumerias Avenidu u Euroligi

Array

Košarkašice  Novog Zagreba  bile su slobodne u trećem kolu C skupine Eurolige koje je odigrano u srijedu navečer. UMMC Ekaterinburg, u kojem je tradicionalno odličnu partiju pružila Diana Taurasi, je u Pragu pobijedio 78:71 ekipu ZVVZ USK Prague. Pred tisuću gledatelja istanbulski Galatasaray pobijedio je u gostima u Poljskoj ekipu CCC Polkovice rezultatom 50:48, a francuski USO Mondeville, pred gotovo dvije tisuće gledatelja, nadigrao je novi klub naše Ive Slišković Perfumerias Avenidu 73:64. Naša reprezentativka debitirala je tako u ovogodišnjoj Euroligi sa 8 minuta na parketu,  a za to vrijeme postigla je 2 koša, imala 1 skok i jednu izgubljenu loptu.

Na ljestvici vodi Galatasaray sa maksimalnim učinkom – tri pobjede, zatim sa dvije pobjede slijede USO Mondeville i UMMC Ekaterinburg, CCC Polkovice i Perfumerias Avenida imaju po jednu pobjedu  i dva poraza, ZVVZ USK Prague ima tri poraza i Novi Zagreb dva poraza.

U okviru trećeg kola Eurolige, u skupini A, naša Petra Štampalija u dresu Wisle Can-Pack nije bila raspoložena pa je u Češkoj u porazu svoje ekipe protiv BK IMOS Brna za deset minuta igre imala jednu izgubljenu loptu i 2 osobne pogreške.

Najviše gledatelja, tri tisuće, pratilo je susret u Francuskoj u Bourgesu između domaće ekipe Bourges Basket i Rivas Ecopolisa, koju su dobile domaće košarkašice rezultatom 60:49.

U četvrtom kolu Eurolige, koje je na  rasporedu 14. studenoga, Novom Zagrebu u goste dolazi ekipa ZVVZ USK Prague čiji su glavni aduti crnogorske reprezentativke Jelena Škerović i Jelena Dubljević, Amerikanka Kia Vaughn i češka reprezentativka Katarina Elhotova.

Related Articles