Ivan Mikulić ostaje na Višnjiku

Array

U iščekivanju prve pripremne utakmice, sljedeće srijede (20 sati)  na Višnjiku protiv  ruske Samare, košarkaši Zadra  dogovorili su suradnju s još jednim igračem. Riječ je o bivšem mladom reprezentativcu, 21-godišnjem beku Ivanu Mikuliću, koji  se tako vraća u matični klub, nakon što je branio boje Borik Puntamike, Zaboka i Križevaca. Mikulić je došao na tzv. tjedan otvorenih vrata krajem srpnja te ga je Ante Nazor odlučio testirati još nekoliko tjedana, prilikom kojih je razigravač očito zadobio povjerenje trenera.

“Postoji obostrana želja za suradnjom i Mikulić će biti s nama  sljedeće sezone ” potvrdio je Branko Skroče, sportski direktor, dodavši da je potpis ugovora samo stvar formalnosti, kao i u slučaju  Bariše Krasića i Franka KaštropilaPetar Marić, koji je, također, bio na  probi na Višnjiku, karijeru će najvjerojatnije nastaviti u Jollyju.

Kako teče prilagodba novopridošlih Amerikanaca?

“Treba im još nekoliko dana za  aklimatizaciju, ipak su promijenili  dosta vremenskih zona i dugo  putovali. Travis je jučer prošao  liječnički pregled, Ervin ima još nešto odraditi i nadam se da će sve biti u redu te da će se uskoro  obojica koncentrirati samo na treninge.”

Što se mladih igrača tiče, Ante  Smolić će trenirati sa Zadrom te  igrati za A-2 ligaša Sukošan.

“Mislim da je to najbolje  rješenje za njega. Ove sezone mu  treba velika količina kvalitetnog rada, kojega će imati i u Zadru i u  Sukošanu, kojega vodi Ivan Juran.  Moram reći i da su naši juniori  Lovre Bašić i David Škara jako  dobro odradili treninge sa seniorskom momčadi i to im je puno  koristilo. I oni će igrati u A-2 ligi, Škara u Sonik Puntamici, a Bašić vjerojatno u Poličniku, kao i Marko Jurica” za kraj će Skroče.

Related Articles