Ivan Miličević novi je igrač Cedevite Junior

25-godišnji Ivan Miličević rođen u Kiseljaku, BiH (31.12.1995.) prošle je sezone igrao u Slobodi iz Tuzle u BiH prvenstvu pod trenerskom palicom Damira Mulaomerovića koji će ga dočekati i u Cedeviti Junior.

Prve seniorske minute Miličević je odradio u dresu riječkog Kvarnera od 2014. do 2017. Nakon Kvarenra preselio je u Zrinjski,  za koji je nastupao u BiH te ABA 2 ligi, a vrhunac je doživio 2018. godine kada je osvojio naslov prvaka države. ABA 2 ligu igrao je, kao i slovensko prvenstvo, u dresu Rogaške od 2019. do 2020. gdje je u 30 minuta ubacivao 12.4 koševa, 6.3 skokova i 2.1 asistenciju.

Prošlu sezonu započeo je u mađarskom Jaszberenyi, a završio u dresu Slobode gdje je prosječno upisivao 9.8 koševa, 3.4 skoka, 1.1 asistenciju i 0.6 blokada za 27 minuta na parketu.

Ivan Miličević za Cedevitu je izjavio: “Poziv Damira Mulaomerovića koji mi je bio trener u Tuzli jednostavno nisam mogao odbiti i zahvaljujem mu na njemu. Nisam se dvoumio niti trenutak.”

“Mulaomerović mi je objasnio plan i program kluba i ja sam se u tome našao. Cedevita je veliko ime, klub sa sjajnim uvjetima za rad, sa velikim potencijalom i to sve u Domu košarke daleko nadmašuje uvjete u regiji. Klub je stabilan, ima viziju i daje veliku priliku za rad i napredovanje”, pohvalio je Miličević svoj novi klub u kojem će zasigurno imati važnu ulogu u HT Premijer ligi.

“Igram uglavnom na poziciji 4, najjače oružje mi je, vjerujem, šut i igra u tranziciji. Znam uglavnom sve suigrače, sa Smajlagićem sam igrao u Zrinjskom dvije sezone. Iznenađenje mi je samo što ću sa 25 godina biti jedan od iskusnijih što mi je prvi puta u karijeri. Jedva čekam okupljanje i utakmice za Cedevitu Junior.”

Trener Damir Mulaomerović koji je sa hrvatskom reprezentacijom u Splitu u ulozi pomoćnog trenera, doveo je igrača kojeg je trenirao prošle sezone što dovoljno govori o njegovom karakteru.

“Sjajan igrač, sjajan momak s iskustvom igranja ABA 2 lige i naslovom prvaka BiH. Iako mlad, ima veliko iskustvo, dobar je šuter, a vjerujem da će pokrivati obje unutarnje pozicije. Ono što je važno je da je odmah pristao doći bez puno priče i vjerujem da će ovdje izgarati za klub.”

Foto: KK Cedevita Junior

Related Articles