Ivan Nakić Vojnović ponovno je igrač Dinama

Sin Cibonine legende ponovno u Dinamu

Ivan Nakić Vojnović ponovno je igrač Dinama u koji se vraća nakon sezone provedene u KK Gorica. Ovaj 24-ogodišnji krilni centar tako je ispunio svoje obećanje dano na društvenim mrežama ovog zagrebačkog kluba kada je lani napisao da će se kad tad vratiti u plavi dres.

– Drago mi je da sam se vratio u klub u kojem sam praktički odrastao. Klub je prošle sezone napravio fenomenalan rezultat koji ćemo još, u to sam uvjeren, nadograditi iduće sezone. S ovakvom ekipom, dobrim pripremama, kemijom koja je tu jedan bitan faktor, a koji sigurno neće izostati, te s našim navijačima koje ponovno željno iščekujem vidjet i iskusiti, vjerujem da možemo napraviti jedan odličan rezultat s kojim ćemo svi biti zadovoljni – kazao je Nakić Vojnović koji poznaje kostur momčadi:

– Da, ekipa je odlična, stvarno se ne mogu požaliti. Od kapetana Gare kojeg sam uvijek gledao kao jednog lidera i vođu, do Zule koji nam je praktički desna ruka svima. Uz par novih imena, mislim da je to stvarno jedna super priča.

U Dinamu je bio godinama, još dok se klub probijao prema poziciji do koje je danas došao.

– Iz tog razdoblja pamtim onu utakmicu protiv Omiša kada smo prvi puta igrali pred navijačima, ali uvijek ću se sjećati i one kup utakmice protiv Cibone gdje uz huk navijača tri četvrtine utakmice nismo dali da nas, iako tada puno kvalitetniji, presjeku i pobjede.

Od prvog dana okupljanja čekaju ga, kao i ostatak momčadi naporne pripreme, kao i utakmice koje će biti jače nego u prvenstvu. Prvo, podsjetimo momčad ide u ponedjeljak 4. rujna u Veneciju na prijateljski ogled protiv snažne Umane Reyer, momčadi iz vrha Serie A i Eurocupa.

A par dana kasnije, u petak 8. rujna u 19 h u Draženovom domu čeka nas spektakl protiv šesterostrukog prvaka Europe, grčkog Panathinaikosa.

– Mislim da se trenutno malo tko u Europi može pohvaliti takvim pripremama. To će biti gušt te ćemo vidjeti u kojoj smo situaciji u odnose na te klubove koji su ipak financijski na puno višim razinama od nas. Ipak, mislim da to na terenu ne vrijedi i da su to jako dobre pripremne utakmice koje će nam biti od velike koristi kao priprema za  novu sezonu s nikad više utakmica – dodao je Nakić Vojnović.

Lani je za Goricu igrao ABA2 ligu, a ove sezone ga s Dinamom čeka Alpe Adria Cup.

– To se natjecanje svake sezone sve više pojačava. Tamo su klubovi koji imaju ozbiljne budžete, koji jako visoko kotiraju u Europi. To je još jedna nagrada nama, klubu i navijačima. Vrijeme je da se dokažemo i na europskoj sceni, i ne samo sebi, već i europskim klubovima te da pokažemo tko smo i što smo. To je definitivno jedan dobar izazov koji će nam svima dobro doći – na kraju će Nakić Vojnović.

Josip Sesar: Ima puno potencijala i iskoristiv je na čak tri pozicije

Trener Dinama Josip Sesar s Nakićem je radio u Ciboni posljednjih mjesec dana prošle sezone i u tom periodu dobro upoznao Dinamovog povratnika.

– Mislim da Nik ima jako puno potencijala. Iskoristiv je na tri pozicije i sigurno je da će nam biti gušt i zadovoljstvo raditi s njime. Nadam se da će prihvatit svoju ulogu u momčadi te da će brzo kliknuti s momčadi. Mislim da će biti sve bolji kako sezona bude odmicala – kazao je Sesar.

 

Related Articles