Imotski zadnja postaja PRO 3×3 Toura prije samog finala

Imotski zadnja postaja PRO 3*3 Toura prije samog finala koje se održava u samom centru Šibenika

Predstojećeg vikenda, u petak i subotu (4. i 5. kolovoza), održava se deveti i zadnji izlučni turnir druge sezone PRO 3×3 Toura 2023., serije međunarodnih spektakularnih turnira u košarci 3×3 („3 na 3 igrača“), a poprište zanimljivih nadmetanja bit će lijep grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji – Imotski. 

Kao što je već poznato, ovogodišnje se izdanje PRO 3×3 Toura u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. organizira na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. Prvih osam dvodnevnih turnira uspješno je realizirano u Hvaru, Trogiru, Umagu, Vinkovcima, Osijeku, Zagrebu, Zaboku i Lipiku, gdje su kvalitetne ekipe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske već osigurale svoje mjesto na velikom Završnom turniru koji će se vikend poslije (11. i 12. kolovoza) organizirati u središtu Šibenika.

Stoga će ovaj turnir u Imotskom biti posebno zanimljiv jer će se dijeliti posljednje „ulaznice“ za veliko šibensko finale, a za njih će konkurirati snažne ekipe iz nekoliko europskih zemalja. Pobjednik turnira automatski će rezervirati svoje mjesto u Šibeniku, dok ostale ekipe to mogu ostvariti dobrim rezultatima i visokim plasmanom, odnosno prikupljanjem dovoljnoga broja FIBA bodova. PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik Završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.

I Imotski ima dugogodišnju tradiciju igranja i organiziranja turnira ulične košarke, ali ovo je prvi put da PRO 3×3 Tour karavana stiže u središte Imotske krajine. Lokacija održavanja turnira je indikativna jer će 3×3 igralište biti postavljeno na legendarnom košarkaškom terenu u Sportsko-rekreacijskom centru „Joško Novović – Tuta“ u Imotskom

Oba dana (4. i 5. kolovoza), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19:00 do otprilike 23:00, bit će organizirana natjecanja ekipa u glavnoj kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura.

Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 5. kolovoza) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. U Imotskom će ponovno biti održana i posebna promocija nove mobilne aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura.  

Osim toga, PRO 3×3 turnir u Imotskom ima i sjajan dodatak. U nedjelju, 6. kolovoza, u predvečernjim i večernjim satima, u suradnji s lokalnim organizatorima i partnerima, na istoj lokaciji bit će održan i amaterski 3. Memorijalni turnir u 3×3 košarci „Joško Novović – Tuta“, a za najbolje ekipe također su osigurane vrijedne nagrade.

Stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da si rezerviraju vikend od 4. do 6. kolovoza i u prekrasnom ugođaju Imotskog uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a izvrsna zabava je zajamčena.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Imotskom možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ te na društvenim mrežama Toura. 

 

 

 

Related Articles