Ivan Tomas je napustio Zabok i preuzeo klupu Bosca

Ivan Tomas nakon tri godine napustio je klupu Zaboka te će od slijedeće sezone voditi ekipu Bosca. Tomas je svoju trenersku karijeru započeo u omladinskom pogonu zagrebačke Cibone, a uz klupske dužnosti obnaša i ulogu izbornika muške juniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske.

Tomas je prošle sezone doveo Zabok do sedmog mjesta na kraju regularnog dijela sezone, a vrijedi spomenuti domaću pobjedu protiv Splita te slavlje na Višnjiku protiv Zadra, što je prvacima Hrvatske jedini ovosezonski poraz kod kuće u domaćim natjecanjima.

Tomas je na predstavljanju odradio razgovor za KK Bosco, mi ga prenosimo u cijelosti:

Čestitke na imenovanju za novog trenera Bosca. Što vas je privuklo da dođete u Bosco?

“Privukla me dobra ideja, prvenstveno sa mladim igračima. Svidio mi se projekt, kojeg mi ga je prezentirao direktor Goran Perić. Ja sam našao izazov u svemu tome i veselim se budućoj suradnji.”

Koliko poznajete ekipu, ali i sami klub dok ste vodili juniore Cibone i seniore Zaboka?

“Prilično dobro sam upoznat sa Boscom. Čak smo jednu sezonu igrali zajedno u Premijer ligi. Pratio sam ih u posljednje dvije-tri sezone, a mlade igrače dobro poznajem.”

Po vama, koji su ciljevi? Je li vaš motiv dolaska afirmacija mladih igrača, koje se moglo vidjeti na treningu?

“cilj podići razinu mladih igrača”

“Sigurno da je cilj podići razinu mladih igrača. Pri tome mislim na njihovu igru i afirmaciju. Moj osobni cilj je da napravimo takav posao da kada u budućnosti dođu novi mladi perspektivni košarkaši, ne misle se dva puta hoće li doći u Bosco.”

Kada počinjete sa pripremama za sljedeću sezonu (razigravanje za Kup Krešimira Ćosića u regiji Centar i Prva muška liga)?

“Još smo u razgovorima oko toga, ali počinjemo u kolovozu.”

Imat ćete popunjeno ljeto jer očekuje vas rad sa reprezentacijom. Je li ima igrača iz Bosca, koji bi jednog dana nastupali za reprezentaciju?

“Nekoliko igrača Bosca je na popisu za reprezentaciju. Što se imena tiče, bit će poznato kada izađe popis.”

Kako gledate na stanje u hrvatskoj košarci?

“Lijepo je čuti kako je Savez pokrenuo inicijativu da pomogne klubovima. Prvenstvo je zanimljivo i mislim da će sljedeća sezona biti još kvalitetnija. Ja sam tri sezone proveo u Zaboku. Po meni, svaka sezona Premijer lige bila je prilično zanimljiva. Bilo je puno napetih utakmica i dobre košarke.”

Očekivanja od seniorske reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Olimpijske Igre?

“Reprezentaciji želim sve najbolje. Međutim, još uvijek se igra play-off u NBA ligi. Puno toga ovisit će o tome tko dolazi od naših igrača. Da smo kompletni, mogli bi se nadati prolasku na Olimpijski košarkaški turnir. Ako ne bude Bojana Bogdanovića, to će biti puno teže.”

Foto: KK Bosco

Related Articles