Ivana Tikvić seli se na Tenerife

Hrvatska reprezentativka Ivana Tikvić napustila je redove Campobassoa te će od slijedeće sezone braniti boje španjolskog prvoligaša Ciudad de la Laguna Tenerife.

Tikvić je prve košarkaške korake napravila u Medveščaku s kojim je osvajala nacionalne titule u svim uzrastima. U internacionalne vode otisnula se 2015. godine kada prelazi u talijanski PF Umbertide, a na Apeninskom poluotoku još je nosila dres Fixi Piramis Torina, Della Fiore Bronia te Passalacqua Raguse. Prvi boravak u Italiji je prekinula 2018. kada se vraća u Hrvatsku, točnije u ŽKK Pulu, ali boravak u domovini nije dugo trajao. Nakon samo 9 utakmica prelazi u grčki Olympiacos s kojim osvaja duplu krunu.

U dresu hrvatske reprezentacije najveći joj je uspjeh europsko kadetsko srebro iz 2010. godine. U seniorskoj konkurenciji sudjelovala je na Eurobasketu u Mađarskoj i Rumunjskoj 2015. godine te u kvalifikacijama za isto natjecanje 2017. i 2019.

Ivana Tikvić trenutno je na reprezentativnim pripremama (Johnnybet)za Eurobasket koji počinje u četvrtak. Hrvatska se nalazi u skupini D u kojoj će joj suparnici biti predstavnice Rusije, Češke i Francuske. Prvu utakmicu Hrvatska igra u četvrtak protiv Francuske (21h).

Foto: Fiba.basketball

Related Articles