Ivanković nezadovoljan sucima, slijedi Gospić

Array

Načete ozljedama (Williams, Pavetić) i bolestima (Mazić, Jurić) Lupice su u Pragu protiv čeških prvakinja pružile herojski otpor i pale u samoj završnici, iako su imale tricu za produžetak.

Činjenica je da su Lupice ovaj put bile puno bolje od Čehinja. U jednom su trenutku vodile i 9 razlike, međutim tu prednost nisu uspjele sačuvati.

“Imali smo ritam i igru, posebice u trećoj četvrtini. Međutim, tada na scenu stupa srpska veza ljudi u sivom, koja je presudila u ovoj utakmici. Bez ikakvih alibija. Na 8 razlike za nas ne odsvira se namjerni prekršaj Brunson kada je laktom udarila u lice Mateu Vrdoljak koja je ostala ležati na podu. To koristi Škerović, koja postiže tricu, a u istom napadu, kod zagrađivanja, sviraju faul Mitchell, koji nije postojao. U istom napadu primamo 5 poena.

U slijedećem napadu, nakon promašaja Praga, kad smo već imali loptu u rukama i kretali u kontru, sviraju faul Bedalov (peti) prilikom građenja – i još dva bacanja. Strašno. U jednom momentu je omjer prekršaja bio 13-4 za Čehinje. Lardy je 25 minuta tukla i čupala Mandir, da bi imala 1 prekršaj, i to suđen ne na Mandir nego na Williams. Trebali smo pobijediti, ali moramo još malo ‘učiti’ i ‘doći na red’.

Uglavnom, nećemo se predati, tri slijedeće utakmice su ključne – moramo dobiti sve tri. S ovakvom igrom kao protiv Praga, mislim da je to vrlo izvedivo. Čestitke mojim igračicama, ovo što su odigrale u Pragu, iako je bilo dosta pogrešaka, i u trenucima kad se lomio rezultat, je najbolje što smo odigrali ove sezone. Hrabro, srčano, pametno,” prokomentirao je utakmicu protiv Pražanki trener Novo Zagrepčanki, Vladimir Ivanković.

A sada, derbi prvenstva – Gospić.

“Uz dužno poštovanje najboljem hrvatskom treneru, gospodinu Stipi Braliću, i njegovom trenerskom opusu, da smo svi zdravi i u punom sastavu, uz igru iz Praga, Gospić ne bi imao nikakvih šansi. Međutim, bez Mazić i Williams, a vjerojatno i bez Pavetić i Vrdoljak, kod koje se sumnja na lom nosa, šanse su 50-50.

Čeka nas teška utakmica, učiniti ćemo sve da je dobijemo jer znamo da nam to osigurava prvo mjesto do kraja, čak i u slučaju da i izgubimo neku utakmicu do kraja. Nastojat ćemo se osvježiti i rekuperirati do subote, i onda u prvi odlučujući boj ući maksimalno spremni, napaljeni i koncentrirani,” najavio je utakmicu sa Gospićem, koja direktno odlučuje o broju 1 na kraju prvenstva Ivanković.

Utakmica Novi Zagreb – Gospić igra se u subotu, 19.01.2013 s početkom u 19 sati u SD Trnsko.

Cijena ulaznice je 10 kn, sav prihod namijenjen je udruzi Veliko srce – malom srcu.

Related Articles