Ive Ivanov: “Teško mi je pao odlazak, ali sam sretan u Skopju”

Ive Ivanov je jučer na Gripama odigrao još jednu svestranu partiju u dresu MZT Skopja. Na parketu je proveo svih 40 minuta, a za to vrijeme ubacio je 18 poena, uhvatio 10 lopti i podijelio sedam asistencija.

Vukao je svoju momčad kroz cijeli susret, polovicu poena, njih 9, stavio je u drugoj četvrtini koju su gostujući igrači dobili rezultatom 10:24.

Javio nam se nekadašnji kapetan Zadra, dotakli smo se naravno i Zadra, pročitajte u nastavku što nam je otkrio za naš portal.

Jako teška utakmica na Gripama?
“Istina, hvala Bogu uspjeli smo na kraju pobijediti. Split je jako dobra momčad, dobro posložena, ali u zadnje vrijeme imaju problema s ozljedama.”

Vladimiru Anzuloviću i ekipi sve najbolje.
“Želim im svu sreću do kraja ABA lige i nadam se da će skupiti snage te da će uspjeti ući u playoff.”

I vaša situacija za playoff izgleda dobro.
“Za sada nam je situacija jako dobra, sami odlučujemo na kojem mjestu ćemo završiti. Prvi cilj je završiti među četiri, a drugi cilj je naravno Prva ABA liga, a koji vjerujem možemo ostvariti, jer MZT kao klub to stvarno zaslužuje.”

Ako je ikako moguće, bilo bi dobro izbjeći Sixt Primorsku u polufinalu?
“Da, bilo bi dobro izbjeći Primorsku, ali u obje utakmice protiv njih smo pokazali dobre igre i u obje utakmice je odlučivala jedna lopta, tako da se ne bojimo nikoga.”

Prvi put igraš Drugu ABA ligu ?
“Sigurno da je nešto slabija nego Prva liga, ali je isto tako jako kvalitetna s dobrim momčadima i jako dobrim i školovanim igračima.”

Koja su bila najteža gostovanja ?
“Bilo je nekoliko teških gostovanja, Primorska, Sparsi, Borac…”

U domaćem prvenstvu ste na drugom mjestu, u zadnjem kolu pobijedili ste važnu utakmicu?
Jako važna pobjeda protiv Blokotehne, trenutno je Rabotnički ispred nas. Pobijedili su nas kod kuće u zadnjoj sekundi, ali imamo još dosta utakmica do kraja, između ostalog i gostovanje kod Rabotničkog.”

Kako je u Skopju?
“Skopje je super grad, jako mi se svidio. Imam sve što mi treba, klub je jako dobro organiziran, s odličnim uvjetima i stručnim ljudima na terenu i u upravi kluba.”

Imaš li vremena skočiti do Zadra ?
“Nažalost nemam vremena da odem do Zadra, ovdje sam od kolovoza, ali su mi supruga i sin uspjeli doći za vrijeme školskih praznika.”

Da su bili bolji uvjeti, dojma sam, da se ne bi puno selio iz Zadra ?
“Što je tu je, takav je život nas profesionalnih sportaša.”

Nije ti bilo lako (još jednom) napustiti Zadar, je li MZT na kraju bio dobar odabir?
“Stvarno mi je teško palo što moram ići od kuće i iz kluba, ali odluka da na kraju potpišem za MZT je bila pravi izbor i sretan sam što sam ovdje.”

Postoji mogućnost da igrate protiv bivšeg kluba u “dodatnim kvalifikacijama” ?
Nadam se da Zadar neće biti predzadnji i da će izbjeći zadnje i predzadnje mjesto te u miru dočekati kraj ABA lige i PH.”

Za kraj, tvoj komentar na dvoboj Zadra protiv Krke?
“Zadru želim sreću, samo neka hrabro odigraju, vjerujem da imaju snage za pobjedu.”

Ivi želimo svu sreću te da nastavi s hrabrim igrama u dresu MZT-a.