Ivica Burić novi trener Slavonskog Broda!

Array

Slavonski Brod dobio je novog trenera i napokon kreće s pripremama za novu sezonu, vijest je koja je danas stigla iz slavonskobrodskog prvoligaša. U Brodu se neće obogatiti, no Ivica Burić imao je, onda kada je to malo tko imao, ambiciju posložiti kockice, spojiti naizgled nespojivo i omogućiti Brođanima 19. uzastopnu prvoligašku sezonu. I na kraju, postati trener prve momčadi.

Imamo jako malo vremena, financije smo riješili, sada je na redu momčad. Mladi igrači, koji su ostali, njih ćemo iskoristiti. Žao mi je što su otišli stožerni igrači iz prošle sezone, prvenstveno mislim tu na Mateja Karlovića i Petra Ćosića. Zahvaljujem Gradu, Županiji, tvrtki Đuro Đaković i svim ljudima koji su se uključili u ovu akciju oživljavanja slavonskobrodske košarke“, rekao je Burić za Crošarku neposredno nakon sastanka s upravom kluba.

Burić u Slavoniju stiže nakon što je sezonu završio u šibenskom Jollyju kojeg je uveo u Ligu za prvaka. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri bio je još na klupi Splita, Dubrave, Zadra, Širokog, Varaždina i grčkih klubova Apollon Patre i Olympiakos Volosa. Najveći uspjeh doživio je 2011. godine kada je sa Zagrebom došao do naslova prvaka Hrvatske i tako uveo Mrave u Euroligu.

Novi izazov je pred vratima, a vremena vrlo malo. U samo mjesec dana potrebno je oformiti prvu momčad, stručni kadar, kvalitetno odraditi pripremni period…

U ponedjeljak počinjemo s pripremama s igračima koje imamo i stvaranjem nove ekipe. A već večeras ćemo sportski direktor Kardum i ja, preko raznih sportskih resursa koje imamo, pokušati animirati igrače da im zagarantiramo sigurnost i dobar rad. Nadam se da ćemo uspjeti odigrati barem tri do četiri pripremne utakmice do početka prvenstva“, optimistično je zaključio Burić.

Dakle, misija spašavanja je uspjela, Brođani mogu odahnuti. Barem na godinu dana na koliko je dogovorena suradnja s Burićem. Izražavamo želju i nadu da ovo nije samo jednokratna pomoć i samo jedan duboki udisaj, nego da će u jesen 2015. brodsko košarkaško srce nastaviti samostalno kucati. U zdravom tijelu. Izliječenom od pogrešaka iz prošlosti.

Related Articles