Ivica Skelin: “Ambicija kluba je ostvariti bolji rezultat nego prošle sezone”

Bivši hrvatski izbornik Ivica Skelin, pronašao je novi angažman nakon odlaska sa klupe Splita u veljači ove godine, te preuzima kormilo poljskog prvoligaša Polski Cukier Torun.

Za izjavu smo kontaktirali gospodina Skelina, koji kaže:

“Ugovor je potpisan na godinu dana, a ambicija kluba je ostvariti bolji rezultat nego prošle sezone. Šta se rostera tiče, ostaje nam nekoliko domaćih igrača iz prošle sezone te ostaju još dva mjesta za domaće poljske igrače, nakon čega ćemo pokušati pronaći šta bolje strance, one koji će raditi razliku na parketu.”

Skelinova trenerska karijera započela je još u tinejdžerskim danima u ranim 90-ima, kada je radio u splitskoj školi košarke te vodio mlade selekcije Žutih. 2001 godine odlazi u Belgiju te preuzima klupu Verviers-Pepinstera, nakon čega slijede prva momčad Splita, pa ponovno Pepinster, Leuven i Spirou u Belgiji, te angažman u Nizozemskom Groningenu, nakon čega ponovno preuzima klupu Splita, pa potom reprezentacije Hrvatske, pa nizozemski Den Bosch prije posljednjeg angažmana u Splitu.

U svojim vitrinama Skelin ima naslov prvaka Nizozemske, gdje je također osvojio dva Kupa te jedan Superkup. U nekoliko je navrata ostao na korak do trofeja, pa je tako u karijeri četiri puta gubio finala prvenstva ili kupa.

Torun je klub koji je sve svoje trofeje osvojio u posljednje 4 godine. Tako je 2018. prvi puta u svojoj povijesti osvojio Kup, a godinu kasnije Superkup, nastupajući u još jednom finalu Kupa i dva finala Prvenstva.

Od hrvatskih košarkaša tu su nastupali Jure Škifić, te prošle sezone Marko Ramljak.

Foto: Domagoj Ledic/Siroki (aba-liga.com)

Related Articles