Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Ivica Skelin pokorio Nizozemsku

  Hrvatski stručnjak na privremenom radu u Nizozemskoj Ivica Skelin danas je sa svojim klubom GasTerra Flames Groningen osvojio naslov prvaka u zemlji tulipana.

  - Advertisement -

  U današnjoj sedmoj finalnoj utakmici igranoj u Groningenu, Skelinovi su igrači sa 76:68 savladali Shoeters Den Bosch i tako sa ukupnih 4:3 u pobjedama stigli do trofeja. Drugi je to trofej Groningena u ovoj sezoni, nakon što su već podigli pehar osvajača Kupa, a Splićanin na klupi prvaka izabran je i za trenera godine u Nizozemskoj. Ovo je ujedno Groningenu treći naslov prvaka, prvi nakon 2010. godine.

  Nizozemski prvak također je nastupao i u Eurochallenge kupu, gdje su sa dvije pobjede i četiri poraza ispali već nakon prvog kruga, ali valja izdvojiti sjajnu predstavu i pobjedu nad kasnijim osvajačem ovog natjecanja, talijanskom Reggio Emiliom, koju su u prvom kolu deklasirali sa 85:60.

  Do sada u karijeri Skelin je vodio svoj Split, zatim belgijske klubove Verviers Pepinster i Leuven Bears samostalno, te Spirou Charleroi i ranije također Pepinster kao pomoćnik, a od 2012. godine je na klupi Groningena. Ugovor s novim prvakom veže ga još sljedeću sezonu.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE