Iz Splita i Broda u grčku drugu ligu

Array

Novi igrači na popisu odlazaka iz A1 lige su Ivan Mimica i Alen Trepalovac koji će karijeru nastaviti u grčkoj drugoj ligi.

Mimica odlazi u Livadiju, protekle četiri sezone proveo je u Splitu, gdje je ostavio dubok trag kao nositelj i jedan od najboljih igrača momčadi s Gripa. Prošle sezone zabilježio je 21 nastup u A1 ligi uz pamtljiv učinak od 19 koševa, 3.2 skoka, 2.7 dodavanja i 1.2 osvojene lopte po susretu.

Livadia je ukupno četvrti grčki drugoligaš u karijeri 34-godišnjeg Omišanina. U dresu MENT Vassilakisa u sezoni 2005./2006. bio je i najbolji strijelac tamošnje A2 lige s 19.7 koševa u prosjeku. Osim u Splitu, u kojem je ponikao, ranije u karijeri igrao je i u Širokom, Šibeniku i Slavonskom Brodu.

Trepalovac će pak, s druge strane, karijeru nastaviti u Irakleiou. Sezonu je završio u Slavonskom Brodu u kojemu je s učinkom od 11.8 koševa, 5.3 skoka i dva dodavanja za devet nastupa doprinio ostanku u A1 ligi. Nakon prvoligaša Apollon Patrasa, Irakleio će biti drugi grčki klub u karijeri 29-godišnjeg centra. Osim u Brodu, u hrvatskoj je igrao i u Vrijednosnicama, a ranije je bio u Gruziji, Austriji, Cipru, Francuskoj i Kosovu.

Related Articles