Izabrana idealna petorka ABA lige

Array

Od kraja sezone pa sve do danas trajalo je glasovanje za idealnu petorku ABA lige. Konačni rezultati određeni su ukupnim zbrojem glasova navijača i stručnjaka, odnosno trenera.

U idealnu petorku uvršteni su Malcolm Armstead, Suad Šehović, Aleksandar Pavlović, Milan Mačvan i Boban Marjanović. Zanimljivo kako MVP prvenstva Nikola Jokić nije uvršten u idealni sastav što nam ukazuje da indeks učinkovitosti za odabir MVP-a nikako nije dobar potez, no tim ćemo se pitanjem pozabaviti u nekom drugom članku u narednim danima.

Krkin razigravač Malcolm Armstead izabran je ispred Zvezdinog Marcusa Williamsa. Armstead je od trenera dobio 33% glasova, dok je naklonost navijača dobio Williams s 26% njihovih glasova, no kombinacijom tih rezultata prednost odlazi na Armsteadovu stranu.

Odličnu sezonu beka šutera kojeg ćemo gledati u polufinalnim dvobojima Cedevite i Budućnosti, Suada Šehovića prepoznali su i treneri i navijači. Crnogorski reprezentativac ove je sezone na prosjeku od 12,7 koševa, 6,8 skokova, 1,2 asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Partizanovo krilo Aleksandar Pavlović i krilni centar Milan Mačvan bez problema i s velikom podrškom stručnjaka i navijača osigurali su mjesto u idealnoj petorci. Bivši NBA igrač, Pavlović pridružio se Partizanu polovicom sezone, a Mačvan je prve minute zabilježio tek u petom kolu. Obojica su ostavila veliki trag na rezultatima Crno-bijelih koji su nakon klimavog starta odlično finiširali sezonu i na kraju zauzeli četvrto mjesto.

Idealna petorka ne bi bila idealna bez najdominantnijeg centra lige, 222-centimetara visokog Bobana Marjanovića iz Crvene zvezde. Jedan od pravih MVP kandidata ove se sezone iskazao igrom pod obručima na oba kraja terena što su navijači i treneri itekako prepoznali. Od trenera je dobio 83% glasova, dok je kod navijača skupio 54% glasova.

Related Articles