Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Izabrana idealna petorka ABA lige

  Od kraja sezone pa sve do danas trajalo je glasovanje za idealnu petorku ABA lige. Konačni rezultati određeni su ukupnim zbrojem glasova navijača i stručnjaka, odnosno trenera.

  - Advertisement -

  U idealnu petorku uvršteni su Malcolm Armstead, Suad Šehović, Aleksandar Pavlović, Milan Mačvan i Boban Marjanović. Zanimljivo kako MVP prvenstva Nikola Jokić nije uvršten u idealni sastav što nam ukazuje da indeks učinkovitosti za odabir MVP-a nikako nije dobar potez, no tim ćemo se pitanjem pozabaviti u nekom drugom članku u narednim danima.

  Krkin razigravač Malcolm Armstead izabran je ispred Zvezdinog Marcusa Williamsa. Armstead je od trenera dobio 33% glasova, dok je naklonost navijača dobio Williams s 26% njihovih glasova, no kombinacijom tih rezultata prednost odlazi na Armsteadovu stranu.

  Odličnu sezonu beka šutera kojeg ćemo gledati u polufinalnim dvobojima Cedevite i Budućnosti, Suada Šehovića prepoznali su i treneri i navijači. Crnogorski reprezentativac ove je sezone na prosjeku od 12,7 koševa, 6,8 skokova, 1,2 asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

  Partizanovo krilo Aleksandar Pavlović i krilni centar Milan Mačvan bez problema i s velikom podrškom stručnjaka i navijača osigurali su mjesto u idealnoj petorci. Bivši NBA igrač, Pavlović pridružio se Partizanu polovicom sezone, a Mačvan je prve minute zabilježio tek u petom kolu. Obojica su ostavila veliki trag na rezultatima Crno-bijelih koji su nakon klimavog starta odlično finiširali sezonu i na kraju zauzeli četvrto mjesto.

  Idealna petorka ne bi bila idealna bez najdominantnijeg centra lige, 222-centimetara visokog Bobana Marjanovića iz Crvene zvezde. Jedan od pravih MVP kandidata ove se sezone iskazao igrom pod obručima na oba kraja terena što su navijači i treneri itekako prepoznali. Od trenera je dobio 83% glasova, dok je kod navijača skupio 54% glasova.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE