Izbačen sa sveučilišta, dolazi u Zadar

Array

Sudeći po objavi na društvenoj mreži Twitter, gdje je najavio svoj dolazak u Zadar, momčadi iz Krešinog doma uskoro će se pridružit Jordan Burgason, 23-godišnji Amerikanac, pozicijom šuter.

“Jednomjesečni ugovor s KK Zadar iz Hrvatske. Ako odigram dobro, potpisat će me i za ostatak godine. Život je dobar. Bog je dobar”, riječi su mladog igrača.

Igrao je Burgason nepune četiri godine za Lipscomb University, a u drugom mjesecu izbačen je sa sveučilišta zbog kršenja pravila istog. Nije poznato gdje je i koliko od tada imao doticaja s iole ozbiljnom košarkom, no iz sveučilišne momčadi otišao je kao najbolji strijelac, zabijajući u prosjeku 16,4 koševa za 33,6 minuta na parketu. Osim toga, imao je 3,2 skoka i 1,6 asistencija u prosjeku. No, ono što najviše plijeni pozornost kod ovog igrača jest njegov šut za tri poena prilikom kojeg je kroz sezonu imao 52,6% uspješnosti, a drži i rekord s najviše ubačenih trica u povijesti sveučilišta – 282.

Po dostupnim informacijama, čini se kao dobar šuter, no kroz mjesec dana njegove probe stručni stožer Zadra morat će dobro procijeniti može li on pomoći Zadru trenutno, te koliki je omjer njegove cijene i kvalitete koju donosi u klub.

Related Articles