Izbor najboljeg hrvatskog košarkaša u sezoni 2012/13

Array

Portal Crošarka kreće i s izborom hrvatskog naj-košarkaša sezone. Tako ćemo početkom svakog tjedna odabrati najboljih 5 igrača koji su obilježili proteklo kolo. Igrači u izboru su svi oni koji igraju Euroligu, Eurokup, Eurochallenge kup, ABA ligu i snažna nacionalna prvenstva diljem Europe. Naših će 5 novinara tako svaki tjedan izabrati po 5 igrača koji su po njima odigrali dobru utakmicu. Tako će prvi dobiti 6 bodova, drugi 4 boda, treći 3, četvrti 2 i petoplasirani 1 bod. Prvoplasirani će tako zaraditi status MVP-a kola. Bodove zbrajamo i na kraju sezone, najbolji će dobiti priznanja.

Nije to sve što se izbora tiče. Najboljeg košarkaša sezone birat ćete i Vi, čitatelji našeg portala. Izbor će se voditi na našoj Facebook stranici, tako da ćemo imati i izbor najboljeg Hrvatskog košarkaša po izboru čitatelja portala Crošarka! Sve što trebate je pratiti naše statuse koji se tiču izbora i ispod u komentaru ostaviti ime i prezime jednog igrača za kojeg vi mislite da je obilježio kolo.

Naši su novinari već odradili 3 kruga glasovanja s time da su se za prvi krug gledale igre naših košarkaša od samog početka sezone pa do datuma 18.studenog 2012. Drugi krug je od 19.studenog do 25.studenog i sadašnji treći krug je od 26.studenog do 02. prosinca.

Nakon trećeg kruga u vodstvu za MVP-a sezone je Marko Popović koji je dva puta bio MVP kola i ima 12 bodova. Luka Žorić je u trećem krugu bio MVP kola što mu je donijelo 6 bodova, a to mu je u ukupnom poretku donijelo četvrto mjesto. Drugi je Zoran Planinić s 10 bodova, a treće mjesto dijele Ante Tomić i Bojan Bogdanović sa 7 bodova.

Glasovi 1. kruga

1. Marko Popović (Žalgiris) – 6 bodova
2. Zoran Planinić (Khimki) – 4
3. Ante Tomić (Barcelona) – 3
4. Bojan Bogdanović (Fenerbahče) – 2
5. Nikola Vujčić (Split) – 1
Darko Planinić (Široki) – 1

Glasovi 2. kruga

1. Marko Popović (Žalgiris) – 6 bodova
2. Ante Tomić (Barcelona) – 4
3. Bojan Bogdanović (Fenerbahče) – 3
4. Zoran Planinić (Khimki) – 2
5. Darko Planinić (Široki) – 1

Glasovi 3. kruga

1. Luka Žorić (Unicaja) – 6 bodova
2. Zoran Planinić (Khimki) – 4
3. Krunoslav Simon (Unicaja) – 3
4. Bojan Bogdanović (Fenerbahče) – 2
5. Darko Planinić (Široki) – 1

Ukupan poredak nakon 3. kruga

1. Marko Popović (Žalgiris) – 12 bodova
2. Zoran Planinić (Khimki) – 10 bodova
3. Ante Tomić (Barcelona) – 7 bodova
Bojan Bogdanović (Fenerbahče) – 7 bodova
4. Luka Žorić (Unicaja) – 6 bodova
5. Krunoslav Simon (Unicaja) – 3 boda
Darko Planinić (Široki) – 3 boda
6. Nikola Vujčić (Split) – 1 bod

Related Articles