Izbornica Alma Majstorović za Crošarku: “Presretna sam jer su se trud i rad isplatili u teškoj godini”

Pomoćna trenerica Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, osvajačica predkadetskog prvenstva i aktualna izbornica hrvatske ženske reprezentacije do 14 godina, Alma Majstorović, nova je gošća našeg portala.

Javila nam se iz Otočca gdje reprezentacija odrađuje prvi dio priprema za nadolazeći turnir Slovenia Ball 2021 koje njezini učesnici nazivaju i “neslužbenim” Europskim prvenstvom.

Reprezentacije se nismo detaljnije dotakli, biti će još vremena, svima je to jedno novo veliko iskustvo, hrvatski grb, službena oprema, prvi treninzi te prvo okupljanje pod vodstvom HKS-a.

Zamolili smo Almu, koja je inače i glavna operativka u ženskom klubu s juga Hrvatske, da skupa pokomentiramo netom završena natjecanja u mlađim kategorijama.

Alma pozdrav, najprije čestitke na osvojenom prvom mjestu u predkadetskoj kategoriji.

“Naravno da sam presretna jer su se trud i rad isplatili u izuzetno teškoj i specifičnoj godini.”

Ukratko nam dočaraj utakmicu finala protiv zagrebačke Trešnjevke i što je presudilo u vašu korist?

“Prvo želim čestitati ekipi Trešnjevke na dobroj igri i utakmici. Zaista je bilo pravo finale. Igralo se punim intenzitetom, nije bilo kalkuliranja, niti povlačenja u obrani ili napadu i to je dalo dodatnu draž i neizvjesnost utakmici. U tim zadnjim minutama mi smo imali manje grešaka.”

“Tako teška godina za rad, a rezultati sjajni”

Bolje upućeni ljubitelje ženske košarke znaju da u Dubrovniku, uz uspješnu trenericu, na scenu dolazi i nadarena kćer Ella Majstorović .

“Ella je prije svega zrelo odigrala. Zadovoljna sam njenim napretkom. Ella uživa u košarci i to se vidi.”

Ella je rođena 23. veljaće 2006 godine, iza sebe već ima i seniorsko iskustvo, a godinu je okrunila titulom MVP-a Prvenstva Hrvatske te triple-double učinkom u finalu protiv Trešnjevke (35pts, 15reb, 10ast).

Kako je protekao Final4 u organizacijskom smislu? Može li kratak osvrt na ostale tri ekipe?

“Ujedno bih se ovim putem zahvalila ekipi ŽKK Podravac Virje na odličnoj organizaciji. Nama nije prvi put da smo tu i svaki dolazak predstavlja novo zadovoljstvo jer su pravi domaćini i sportski prijatelji.

O Trešnjevci sam već sve rekla, a iznenađenje je napravila ekipa Vodica koja je dobila domaćina u borbi za treće mjesto te ujedno i nama u regiji otvorila još jedno mjesto u idućoj sezoni, pa će tako regija Jug u ovoj kategoriji iduće sezone imati 3 predstavnika.”

“Pripala mi je ta čast da budem izbornica reprezentacije U14 ove godine”

Nedavno ste odigrali i U17 turnir?

“U periodu kad je bio Final4 za U17 bili smo u Zagrebu pa smo imali priliku i pogledati turnir. Ekipa Trešnjevke je zasluženo osvojila naslov i u ovom trenutku su u toj kategoriji najjači. Osobno iznenađenje je ekipa FSV iz Rijeke i drago mi je da su se i druge regije aktivirale. Nekako sam vidjela i nas u F4, žao mi je što smo tako nespretno i nesretno izgubili od Medveščaka (67:65) jer kvalitetom sigurno pripadamo tu, ali tako je to u sportu.”

Ubrzo nam dolazi i U13 turnir…

“I zadnja natjecateljska aktivnost u ovoj sezoni očekuje nas u Rijeci od 10. do 11. srpnja gdje sudjelujemo na Final4 završnici u kategoriji U13. Očekujemo medalju, ali ne znam kojeg sjaja. Bilo bi savršeno kad bi sezonu završili i zaključili sa zlatom.”

Foto: Tonči Vlašić / ŽKK Ragusa Dubrovnik

Ove sezone si i izbornica U14 reprezentacije?

“Pripala mi je ta čast da ove godine budem izbornica U14 reprezentacije. Zaista je izazovno jer mi je ovo prva reprezentacija. Radi se o godištu 2007. i mlađe i očekuje nas nastup na turniru Slovenia ball. Prvi dio priprema odrađujemo u trenutno Otočcu, a drugi dio nastavljamo u kolovozu, u Daruvaru, odakle odlazimo u Sloveniju.”

Za kraj reci mi koliko se osjetila korona (ili će se osjetiti) u daljnjoj bazi, primjećuješ li da su određene generacije zakinute za upise u škole košarke, prve košarkaške korake, koje klubovi će osjetiti u godinama koje dolaze?

“Već sam nekoliko puta naglasila da je godina iza nas bila izuzetno teška za rad. Mi smo uspjeli zadržati djevojčice na okupu, ali nažalost mnogo mojih kolega nije. Sigurno će se to odraziti na budućnost sporta općenito. Godina dana je puno, a i ne vidim kraj svemu ovome tako da mi se čini da smo još u neizvjesnosti što ćemo i kako ćemo dalje. U svemu ovome djeca najviše ispaštaju.”

U tandemu sa seniorskom trenericom ŽKK Ragusa Cvetanom Matić, nekadašnjom reprezentativkom bivše države, odličnim rezultatima u mlađim kategorijama pridodale su i dvostruku krunu u seniorskoj kategoriji.

Da ih prošle sezone nije zaustavila situacija s koronom, vjerojatno bi uspjeh postigle i godinu ranije. Cvetana i Alma pišu novu povijest dubrovačke ženske košarke.

Foto: ŽKK Ragusa Dubrovnik

Related Articles