Izbornik hrvatske reprezentacije novi je trener KK Zadra!

Kako je ranije i najavljeno, u klupskim prostorijama jučer poslijepodne održana je sjednica Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar.

Među raznim točkama dnevnog reda o kojima se raspravljalo na istoj, glavna vijest je kako je na prijedlog sportskog direktora usvojena odluka o novom imenu trenera seniorske momčadi KK Zadar.

Riječ je o aktualnom izborniku Hrvatske košarkaške reprezentacije Veljku Mršiću.

Izbornik Mršić svoju trenersku karijeru započeo je u Košarkaškom klubu Split, a nakon provedene sezone kao glavni trener Splićana prihvatio je angažman i preselio u redove talijanskog prvoligaša Pallancestro Varesea.

(Foto: Marin Sušić / Hrvatski košarkaški savez)

Mršić je 2011. godine imenovan glavnim trenerom juniorske momčadi Cedevite, s njima je osvojio prvenstvo Hrvatske za juniore.

Nakon toga izbornik Mršić imenovan je trenerom Cibone u kojoj je proveo pet mjeseci kao glavni trener zagrebačkog sastava, a kasnije je ponovno u Cedeviti djelovao kao pomoćni trener glavnog trenera Jasmina Repeše, koji je napustio klupu zbog zdravstvenih problema u lipnju 2015. Na kraju sezone 2014./2015. Mršić je imenovan novim glavnim trenerom za seniorski sastav, a u sljedećoj sezoni klub je osvojio Prvenstvo Hrvatske i plasirao se u polufinale ABA lige.

Mršić 2017. postaje glavnim trenerom španjolskog Bilbao Basketa u ACB ligi, a u svibnju 2019. godine Hrvatski košarkaški savez objavio je upravo Veljka Mršića kao novog izbornika Hrvatske košarkaške reprezentacije.

Za nekoliko dana na službenoj konferenciji Košarkaškog kluba Zadar trebalo bi biti poznato više detalja i novosti kao i konačna odluka izbornika Veljka Mršića o preuzimanju klupe seniorske momčadi Zadra.

Related Articles