Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Izvučene skupine kvalifikacija za EuroBasket 2015.

  Prije nekoliko trenutaka izvučene su kvalifikacijske skupine druge runde za EuroBasket koji se 2015. godine igra u Ukrajini. Ždrijeb je održan u Barceloni gdje će kasnije danas biti održan i ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj ove godine.

  - Advertisement -

  Predsjednik FIBA-e Yvan Mainini, zatim predsjednik košarkaškog Saveza Francuske, Jan Piere Siutat, predsjednik košarkaškog Saveza Litve, Arvydas Sabonis i predsjednik košarkaškog Saveza Ukrajine, Aleksandar Volkov pomogli su kod izvlačenja kvalifikacijskih skupina za EuroBasket kojeg je 2015. godine domaćin Ukrajina.

  26 momčadi izvučeno je u sedam skupina, od toga pet skupina imaju po četiri momčadi, a dvije skupine po tri momčadi. Na EuroBasket će se plasirati prvoplasirane momčadi i najboljih šest drugoplasiranih. Znači 13 momčadi iz kvalifikacija se priključuje Francuskoj, Litvi, Španjolskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Ukrajini, Srbiji, Finskoj, Grčkoj, Turskoj i Estoniji koja se kvalificirala u prvoj kvalifikacijskoj rundi prošlog ljeta.

  Dodajmo kako će se na kraju kvalifikacija u svim skupinama sa po četiri momčadi brisati rezultati protiv posljednjeplasiranih sastava tako da reprezentacije koje su u skupinama po tri momčadi ne budu zakinute.

  Skupine:

  A: Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, Island

  B: Crna Gora, Izrael, Bugarska, Nizozemska

  C: Njemačka, Poljska, Austrija, Luxemburg

  D: Belgija, Makedonija, Bjelorusija, Danska

  E: Češka, Gruzija, Portugal, Mađarska

  F: Latvija, Švedska, Slovačka, Rumunjska

  G: Italija, Rusija, Švicarska

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE