Jasmin Repeša: Ovo ne izgleda dobro

Array

Još jedan težak dan za hrvatsku košarkašku reprezentaciju u pripremnom ciklusu za Eurobasket. Još jednom je u kratkom vremenskom periodu visio u zraku najteži poraz u povijesti. Ipak, Turci su išli do +29 i nisu nadmašili rezultat Dream Teama iz Barcelone.

Nakon utakmice, na konferenciji za novinare, Jasmin Repeša je čestitao Turskoj na pobjedi i igri te je istaknuo nezadovoljstvo našom igrom:

“Važno nam je da se ozlijeđeni igrači vrate, željeli bi na Europskom prvenstvu biti bez tih problema. Naša forma još nije na pravom nivou i nadam se da ćemo ju u sljedećem pripremnom razdoblju podići” – a Tvrtku Puljiću, novinaru Jutarnjeg lista, je priznao:

“Ovo ne izgleda dobro. Igrali smo katastrofalno u drugom poluvremenu. Ovo je alarm za uzbunu, vrijeme je za mobilizaciju!”

Nakon ovih loših prestava većina navijača je izgubila nadu da možemo igrati puno bolje. Repeša ističe da su ovo pokusi i da još nije sve izgubljeno:

“Nema mjesta za malodušje. Ako upadnemo u malodušje onda sve nema smisla. Moramo se podići, moramo se skupiti i profunkcionirati. Kako od današnje utakmice s Belgijom, tako i kroz crikvenički dio priprema. Ovo su pokusi, ništa još nije izgubljeno. Nema smisla govoriti o malodušju.”

Bogdan Tanjević i Kenan Sipahi
Foto: Turkye Basketbool

Unatoč uvjerljivoj pobjedi, Bogdan Tanjević još uvijek nije zadovoljan s trenutnom formom i očekuje od više igrača da igraju bolje. Tanjević je 13 minuta dao i Kenanu Sipahiju, najboljem igraču juniorskog europskog prvenstva. Tako je Sipahi, u samo mjesec dana, neizvjesne obračune s Paolom Marinellijem, Karlom Žganecom ili Lovrom Mazalinom zamijenio onim manje neizvjesnim, protiv naših najboljih seniorskih igrača.

“Kenan je jako talentiran igrač. Svojim igrama je zaslužio poziv u nacionalnu momčad i on je vrlo važan igrač za budućnost turske reprezentacije” – rekao je Tanjević.

Za Crosarku je MVP juniorskog EP prokomentirao svoj debitantski nastup za reprezentaciju Turske:

“Hrvatska ekipa ima kvalitetu, ali isto kao i mi ima problema da uđe u formu. Na Eurobasketu će to biti sve drugačije, svi to znamo.”  O svom nastupu u kojemu je upisao osam poena  je dodao:

“Drago mi je čuti pohvale, ali imao sam grešaka, moglo je i bolje. U početku mi je bilo dosta teško da se adaptiram. Moji suigrači su se puno trudili da mi pomognu i cijelo vrijeme su pričali sa mnom. Verujte mi, to me najviše obradovalo. Tanjević je poseban, sa jedne strane priprema ekipu za prvenstvo, a sa druge strane se maksimalno trudi se mnom.”

Naša reprezentacija danas u 14:45 igra protiv Belgije posljednju utakmicu na ovom turniru.

Related Articles