Jasmin Repeša uskoro i službeno izbornik reprezentacije?

Array

Jutros su španjolski mediji objavili da je Upravni odbor Unicaje donio odluku o neproduženju ugovora s našim stručnjakom Jasminom Repešom, ta odluka bi skoro sigurno riješila pitanje izbornika Hrvatske reprezentacije. Podsjetimo, Španjolski košarkaški savez zabranjuje angažiranje trenera reprezentacija u klubovima, da je Repeša ostao na klupi španjolskog prvoligaša našu ekipu na Eurobasketu bi vjerojatno vodio Neven Spahija.

Prema klauzuli ugovora, u klubu su morali u roku od 48 sati od posljednje službene utakmice u ovoj sezoni odlučiti hoće li nastaviti suradnju s Repešom ili će se odlučiti za novo ime. Ispadanjem iz kupa i play-offa  rastao je pritisak na Upravu kluba za promjenom trenera, a s druge strane Repeša je imao potporu u dijelu navijača i igrača. Najveći zagovaratelj Repešinog ostanka je bio Carlos Jimenez koji je smatrao da klub mora imati trenera koji će u kontinuitetu voditi momčad.

Iako nema službenih informacija, prema onim neslužbenim na kraju je odlučeno da će Unicaja u sljedeću sezonu krenuti s novim trenerom, a za sada najbolje kotira trener Žalgirisa Jon Plaza  ispred Fotis Katsikarisa i Duška Ivanovića.

Ovaj razvoj situacije će konačno prekinuti trakavicu oko izbornika naše reprezentacije i u Hrvatskom košarkaškom savezu će moći javno izgovoriti njegovo ime, bez straha od reakcija iz Španjolske.

Related Articles