Jazine Arbanasi:”Odluka HKS-a je pravno neutemeljena, a naš klub je najoštećeniji!”

Sve više klubova javno iznosi stajalište kako je Odluka HKS-a o prekidu svih natjecanja pod njihovom ingerencijom, a sada su iz KK Jazine Arbanasi poručili kako je Odluka pravno neutemeljena, a tvrde i kako je njihov klub najviše oštećen. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Naš klub je upravo na novoj telefonskoj sjednici UO kluba zauzeo jednoglasan stav da je sadašnjom odlukom HKS-a najviše oštećen upravo NAŠ klub jer se po ovoj odluci ne može, iako je prvi u trenutku prekida, plasirati u HT Premijer ligu, ali i ostalih najmanje 5 klubova naše prve lige jer su i oni onemogućeni u borbi za ulazak u veći rang!!
Odluka nema pravnog uporišta u važećim propozicijama natjecanja, a niti u samom Zakonu o sportu zbog čega, a ukoliko netko od klubova pokrene sudske i upravne sporove, protiv ove odluke ista bi gotovo sigurno bila poništena jer nema potrebitog pravnog temelja u odnosu na natjecanje u našoj prvoj ligi što je razvidno iz same činjenice da u odluci nema odredbe po kojoj je ista donesena!!
Međutim, naš klub smatra potpuno besmislenim pokrenuti sporove protiv ove odluke jer ako sadašnje stanje potraje, neće niti biti natjecanja u 10 mj u novoj nat.sez.2020/21 u niti jednoj ligi. Nadalje, naš savez već sad treba donijeti odluke u korist svih klubova o tome da će u sljedećoj sezoni, ako je bude, sve lige biti BESPLATNE za klubove, a čak i da budu besplatne za sve, opet ih neće imati tko igrati ako gradovi, općine, i županije te sponzori bitno smanje ili čak prestanu financirati klubove, a sve kako bi iz sportskog budžeta mogli financirati druge bitnije potrebe. Klubovi neće moći plaćati trenere, igrače, putovanja, hranu, smještaj, prijevoz, knjigovodstvo, administraciju, org. domaćih utakmica te brojne druge tekuće troškove zbog čega NEĆE MOĆI nastupati u svojim ligama pa će se lige morati popuniti sa klubovima koji će to moći podnijeti, a takvih neće biti, pa je i više nego upitno hoće li se naći i 10 klubova za HT Premijer ligu i Prvu ligu i to zajedno! Na to već sada treba računati jer je jasno da će ‘preživjeti’ samo klubovi koji će imati jače privatne sponzore a takvih je jako malo kod nas!!!

Related Articles